«Χαράτσι» στους αιώνιους φοιτητές είναι το εναλλακτικό σενάριο της αυτόματης διαγραφής τους από τα μητρώα των ΑΕΙ
“Χαράτσι” στους αιώνιους φοιτητές!
Κοινωνία
16/03/2014 | 12:21

«Χαράτσι» στους αιώνιους φοιτητές είναι το εναλλακτικό σενάριο της αυτόματης διαγραφής τους  από τα μητρώα των ΑΕΙ. Η πρόταση-βόμβα «ξεπήδησε» από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και κυκλοφορεί στα συρτάρια των υπουργών Παιδείας από την εποχή της Άννας Διαμαντοπούλου.

Έτσι, ενώ το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας στέλνει τους αιώνιους φοιτητές στη διαγραφή, ο Οργανισμός αντιπροτείνει εναλλακτικό σενάριο που από τη μία προβλέπει την επιβολή ποινών στους αιώνιους φοιτητές και από την άλλη την κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων και αντικατάστασή της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων.

Για να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν περίπου 180.000 φοιτητές -οι περισσότεροι σε Καποδιστριακό και Αριστοτέλειο-  επιβάλλεται να συνδράμουν τα ίδια τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι πρυτάνεις ΕΚΠΑ και ΑΠΘ, κ.κ. Πελεγρίνης και Μυλόπουλος, έχουν καταστήσει σαφές ότι τέλη Αυγούστου λήγει η θητεία τους και ως τότε δεν θα κάνουν το παραμικρό για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Συνεπώς, την νέα φοιτητική σεζόν οι νέοι πρυτάνεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τις φοιτητικές παρατάξεις σε ένα ιδιαίτερο πολιτικό περιβάλλον.

foithtes

Πηγή: protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ