Οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναφέρει μεταξύ άλλων ένας εκ των δωρητών του γηροκομείου στη Σάμη.
Τζανετάτος: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να λειτουργήσει το Γηροκομείο Σάμης
Κοινωνία
06/10/2014 | 16:58

Ένας εκ των δωρητών του Οίκου Ευγηρίας “Δημητρίου και Λουκίας Τζανετάτου” στην Σάμη, ο κ. Χαράλαμπος Τζανετάτος, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Κεφαλονιά ( ζει μόνιμα στον Παναμά ). Ο κ. Χαράλαμπος, μαζί με τον αδελφό του Βαγγέλη, εκπληρώνοντας ένα όνειρο των γονιών τους, Δημήτρη και Λουκίας, κατασκεύασαν στην περιοχή Σάμης με δικά τους έξοδα, σε οικόπεδα που παραχώρησε η Μητρόπολη Κεφαλονιάς και οι κληρονόμοι Ευθυμίου Βαγγελάτου – Νταρά, κτήριο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθεί ως “οίκος ευγηρείας ηλικιωμένων”.


Λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ. Το 2003 το κτήριο παραχωρείτε στον τότε Δήμο Σάμης και από τότε παραμένει ανενεργό! Ο κ. Χ. Τζανετάτος, όπως ήταν φυσικό επισκέφθηκε σήμερα το κτήριο, είδε σε τι κατάσταση βρίσκεται και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες στον Δημήτρη Τζανετάτο ( ανηψιό και εκπρόσωπο των αδελφών Τζανετάτου στη Κεφαλονιά ), για εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτήριο, για ν’ αντιμετωπιστούν οι φθορές από τον χρόνο. Μαζί του στην “επιθεώρηση” κι’ εμείς. Είχαμε μια μικρή συζήτηση για την τύχη αυτού του υπερσύγχρονου κτηρίου με τον κ. Τζανετάτο. Αποκωδικοποιώντας μεταφέρουμε όσα μας είπε, χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο…

 

“Με τον αδελφό μου εκπληρώσαμε ένα όνειρο των γονιών μας, να φτιάξουμε αυτό εδώ το κτήριο, για να στεγάσει ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Η επιθυμία των γονιών μας ήταν εντολή για μας και δεν σκεφθήκαμε ούτε το κόστος ούτε τίποτα, φτάνει να φτιάχναμε ένα χώρο που θα τιμούσε την τρίτη ηλικία. Ένα χώρο με όλες τις προδιαγραφές και ανέσεις, για να μπορούν όσοι ηλικιωμένοι το επιθυμούν, να περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους με ζεστασιά και φροντίδα. Όπως βλέπετε το έργο έχει ολοκληρωθεί. Η κουζίνα είναι έτοιμη, ο κλιματισμός, τα φώτα, τα δωμάτια και οι βοηθητικές αίθουσες…είναι όλα έτοιμα. Τα κρεβάτια που απομένουν και ό,τι άλλο χρειαστεί από εξοπλισμό, θα τα αγοράσουμε εμείς. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα ξεκινήσουμε και την κατασκευή της δεύτερης πτέρυγας δωματίων, που προβλέπεται από τα σχέδια. Το θέμα είναι οι αρμόδιοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λειτουργήσουν τον οίκο ευγηρίας. Εμείς δεν τον φτιάξαμε για να ρημάζει μέσα στον χρόνο. Τον φτιάξαμε σαν φόρο τιμής στους γονείς μας και σ’ όλους τους ηλικιωμένους της Σάμης! Δεν καταλαβαίνω… γιατί αυτή η αδιαφορία; γιατί αυτή η εγκατάλειψη; μήπως δεν το θέλουν; αν ναι, ας βγουν να το πουν ανοικτά στους κατοίκους της Σάμης! Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να λειτουργήσει αλλά θα είμαστε εδώ και θα στηρίζουμε το ίδρυμα και κατά τη λειτουργία του! “Φως” περιμένουμε να δούμε από τους αρμόδιους, χωρίς “φως” δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!”

Αυτά πρόλαβε να μας πει ο κ. Τζανετάτος στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του. Ιδιαίτερα φορτισμένος και πικραμένος για την αδιαφορία και απαξίωση του όλου εγχειρήματος από τους αρμοδίους, ζήτησε να κλείσει τη συζήτησή μας με μια μικρή δήλωση, που θα ακούσετε στο ηχητικό στον φάκελο “συνημμένα αρχεία”. 

 

Το κτήριο


Η θέα.

 

Στο κέντρο ο Χαράλαμπος Τζανετάτος με τη σύζυγό του και τον ανηψιό

και εκπρόσωπο της οικογένειας, Δημήτρη Τζανετάτο ( Capten Jimmy ).


Δεξιά ο “φύλακας άγγελος” του κτηρίου Μιχάλης Θεοφιλάτος.

 

Η κουζίνα

 

Ομοίως.

 

 

 

 

Στα ψυγεία

 

Δωμάτιο έτοιμο προς χρήση.

 

Τάσος Καβαλλιεράτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer