Τόνισε ο ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης Αντώνης Λιάρος, ο οποίος βρέθηκε στην Κεφαλονιά
“Φτιάχνουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ”
Πολιτική
16/01/2013 | 11:24

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το περασμένο Σάββατο στα τοπικά ΜΜΕ ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης κ. Αντώνης Λιάρος, ο οποίος βρέθηκε στην Κεφαλονιά έπειτα από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣOΚ, στα πλαίσια των προσυνεδριακών διεργασιών εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου.

Στην εισήγησή του ο κ. Λιάρος μίλησε για το καινούργιο ΠΑΣOΚ που δημιουργείται και τόνισε πως ο ίδιος μπαίνει με μεγάλες φιλοδοξίες στην πολιτική σκηνή, ελπίζοντας να προσφέρει και να βοηθήσει στην αλλαγή του κόμματος.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καινούργιο ΠΑΣOΚ το οποίο να στηρίζεται στα στελέχη του, να μπορεί να μιλήσει καθαρά και να αναγνωρίσει τα λάθη που έχει κάνει. Εχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας για την κατάντια της χώρας. Εχουμε μεγάλη ευθύνη γιατί το κόμμα μας είχε αναλάβει τις τύχες της χώρας για πάρα πολλά χρόνια και επίσης δεν έκανε όσα έπρεπε την εποχή που δεν ήταν στην Κυβέρνηση. Ηρθε η ώρα να τα κάνουμε όλα αλλιώς», επεσήμανε ο κ. Λιάρος.
Και συνέχισε λέγοντας για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει το κόμμα:

«Ηρθε η ώρα να φτιάξουμε νέο καταστατικό που θα δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ανέβουν την κομματική κλίμακα, να δίνει το λόγο στις οργανώσεις του, να αντλεί ιδέες για τα γενικότερα προβλήματα και να ζητά προτάσεις για τα τοπικά προβλήματα. Κανείς δεν είναι σοφός», τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος ο κ. Λιάρος το χαρακτήρισε ως η δημιουργία σταθερών θεμελίων για την παράταξη και τόνισε πως τα θεμέλια αυτά δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τα θεμέλια του παρελθόντος. Και όπως είπε «ο πρόεδρος να μην είναι αυτό που ήταν πριν. O πρόεδρος των πάντων που είναι από μόνος του ένα όργανο. Θα πρέπει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων».

Ενώ για την οικονομική κατάσταση της χώρας ο κ. Λιάρος εκτίμησε οτι το σχέδιο που παρουσίασε το ΠΑΣOΚ στον ελληνικό λαό κατά τις εκλογές είναι αυτό το οποίο και εφαρμόζεται τώρα. «Η συνταγή ήτανε μία, θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν είχαν συμμετάσχει όλοι από τότε, αλλά δεν έγινε. Ελπίζουμε να πετύχει αυτή η συνταγή, όμως όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας, ο κ. Βενιζέλος, δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι αυτή. Δεν είναι σίγουρη η επιτυχία, αλλά κάθε άλλη προσπάθεια θα έχει μεγαλύτερο κόστος. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις άλλα όχι με λιγότερο κόστος απ’ αυτό που υπάρχει σήμερα», κατέληξε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Λιάρος.

Σε ερώτηση που του έγινε γιατί επέλεξε τώρα να μπει στην πολιτική ο κ. Λιάρος απάντησε πως ανέκαθεν ήταν πολιτικοποιημένος και από νεαρή ηλικία ανήκε σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Είπε πως το σκέφτηκε πολύ και αποφάσισε πως είναι καλύτερα να προσπαθήσει απ’ το να μετανιώσει αργότερα που δεν το έκανε καθόλου.

Σε ερώτηση τού «Η» πως αντιμετώπισε ο περίγυρός του, η οικογένεια, οι συνάδελφοι, την απόφασή του να πολιτευτεί, ο κ. Λιάρος απάντησε πως σχεδόν όλοι διαφώνησαν. Κάποιοι δεν το περίμεναν καθόλου, ενώ μόνο δυο-τρεις φίλοι -όπως είπε- κατάλαβαν γιατί έκανε αυτήν την επιλογή.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν οι πρώην γραμματείς της Ν.Ε. ΠΑΣOΚ κ. Αγγελος Μπενετάτος, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση και ο κ. Ακης Μποχάγιερ, ενώ μετά τη λήξη της ακολούθησε συνάντηση του κ. Λιάρου με μέλη του κόμματος για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τη νέα πορεία του ΠΑΣOΚ.

Πηγή: Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer