Αντιδρά μεγάλο μπλοκ από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Απειλούν με ανεξαρτητοποίηση.
ΤΩΡΑ: Χαμός στη Βουλή για τη διάσπαση των Δήμων
Πολιτική
06/03/2014 | 13:39

Η τροπολογία για την διάσπαση των ΟΤΑ απειλεί την συνοχή της κυβέρνησης. Πριν από λίγο μάλιστα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία  με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης  για να λύσουν το θέμα. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένο μπλοκ βουλευτών αντιδρά, απειλώντας  με αίτηση ανεξαρτητοποίησης από το κόμμα εάν περάσει η τροπολογία που σπάει τους δήμους σε 3 και 4». Η τροπολογία για την διάσπαση των Δήμων άνω των 30.000 κατοίκων κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ από τον Νίκο Δένδια την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Η τροπολογία αποσύρθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς δεν ήθελε να δημιουργήσει ρήγμα στη συνοχή της συγκυβέρνησης.  Πριν λίγη ώρα οι βουλευτές με μπροστάρη τον Νίκο Σηφουνάκη  συζητούσαν με τον Χαράλαμπο Αθανασίου στο Καφενείο της Βουλής,  προσπαθώντας να βρουν βελτιωτικές λύσεις  στην τροπολογία που αναμένεται να την καταθέσουν εντός της ημέρας με διαφορετική διατύπωση και κεντρικό άξονα «οι δήμοι να αποφασίσουν εάν θέλουν να διασπαστούν» και να  ρίξουν  «μπαλάκι» σε δημοτικό επίπεδο να γίνει δεκτό.
Όμως ήδη πολλοί βουλευτές της ΝΔ αναρωτιούνται εάν αυτό είναι ορθό συνταγματικά;  Κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο και το θέμα θα πάει στις …καλένδες!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia