Η σημερινή Κυριακή ονομάζεται "της Τυρινής" και συνοδεύεται από κατανάλωση τυριού
Τυρομαγειρέματα
e Gastronomie
13/03/2016 | 11:00

Οι αγαπημένες γιαγιάδες, που ακολουθούσαν κατά γράμμα το διατροφικό ημερολόγιο του Ευαγγελίου, τείνουν να εκλείψουν και σε λίγο μάλλον δεν θα θυμόμαστε ότι η σημερινή Κυριακή ονομάζεται “της Τυρινής” και συνοδεύεται από κατανάλωση τυριού.

Θυμίζουμε, λοιπόν, ότι αυτή η εβδομάδα ονομάζεται “της Τυροφάγου” ή “λευκή εβδομάδα”, καθώς οι χριστιανοί έπρεπε να καταναλώνουν μόνο αβγά και τυρί, για να προετοιμαστούν για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.
Στις μέρες μας, η παράδοση διατηρείται μόνο την Κυριακή της Τυρινής και μεταφράζεται, συνήθως, σε τυρόπιτα ως πρώτο πιάτο σ’ ένα γεμάτο τραπέζι… Έστω κι έτσι, μας αρέσει να κρατάμε κάποιες από τις παραδόσεις.
Συνταγή για τυρόπιτα έχουμε όλοι τουλάχιστον από μία, αλλά πάντα μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούργιες εκδοχές ενός κατ’ εξοχήν ελληνικού εδέσματος.

Η τυροφαγία, βέβαια, μπορεί να μεταφραστεί και σε σουφλέ τυριών, τάρτες με διάφορα τυριά, τυροκροκέτες, πεϊνιρλί και ένα σωρό άλλα, καθώς οι συνταγές με βάση το τυρί δεν έχουν τέλος… Έχουν, όμως, πολλά λιπαρά και θερμίδες και χρειάζονται μέτρο στην κατανάλωση.

Πηγή: athinorama.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer