Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου
Σήμερα ορκίζεται η Θεοπεφτάτου
Πολιτική
03/10/2015 | 09:38

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη που υπογράφεται από τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, η τελετή θα διεξαχθεί στις 11.00 το πρωί.

Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής θα διεξαχθεί στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, ενώ το μεσημέρι θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των λοιπών μελών του Προεδρείου ώστε τη Δευτέρα να αρχίσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Με αυτές τις συνεδριάσεις κηρύσσεται η έναρξη της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που έχει επανεκλεγεί και γι’ αυτό θα προεδρεύσει ο Ν. Κακλαμάνης.

Από την προηγούμενη Βουλή δεν εξελέγη ο Α’ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης και δεν μπορεί να προεδρεύσει, ενώ και η Γ’ Αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεν επανεξελέγη.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer