Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις κινήσεις των δύο γυναικών των επικεφαλης του δημοτικού συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς».
Το μυστήριο με τις δύο «αρχηγίνες»
Πολιτική
23/06/2014 | 13:57

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις κινήσεις των δύο γυναικών, των επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς», της Όλγας Μαραβέγια και της Σοφίας Λουκέρη.
Αμφότερες έχουν «εξαφανιστεί» μετά τις εκλογές αφήνοντας τους ανθρώπους στην Κεφαλονιά να πλάθουν σενάρια. Αναφορικά με την σύζυγο του Σάββα Σαββαόγλου, φαίνεται πως δεν έρχεται πλέον στην Κεφαλονιά ή αν έρχεται δεν βγαίνει από το σπίτι της να κυκλοφορήσει, όπως έκανε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Η κα Λουκέρη μπορεί να είναι απασχολημένη με την εργασία της στην Αθήνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας θυμίζει την ίδια γυναίκα του 2012 και του 2013, που όχι μόνο ήταν παρούσα σε πάμπολες εκδηλώσεις στο νησί μας, αλλά τη συναντούσαμε στα πιο απίθανα σημεία. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, Σάββας Σαββαόγλου, πέρα από το οικογενειακό θέμα του κ. Σαββαόγλου έχουν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, αλλά και τον Δήμαρχο, ο οποίος γκρέμισε τα όνειρα της κας Λουκέρη για πιθανή δική της ανέλιξη στην πολιτική ζωή του τόπου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως με διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είχε τον πρώτο λόγο όσο αφορά τη βουλευτική έδρα του νομού μας.

loukeri

Το δίλημμα της Όλγας Μαραβέγια
Αν η εξίσωση για τη Σοφία Λουκέρη μοιάζει εύκολη να λυθεί, το ίδιο δεν συμβαίνει με τη σύζυγο του Θεόφιλου Μιχαλάτου, Όλγα Μαραβέγια, η οποία εκλέχθηκε από τον κόσμο ως πρώτη Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού στο Αργοστόλι. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ακουγόταν έντονα πως η κα Μαραβέγια θα παραιτηθεί για να καταλάβει τη θέση της ο πρώτος επιλαχών, Σάββας Σαββαόγλου. Ωστόσο, τίποτε δεν έχει γίνει από την ημέρα των εκλογών και μετά, με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιόμαστε αν υπήρξε πολιτική συμφωνία μεταξύ Μιχαλάτου και Σαββαόγλου για την εκλογή του δεύτερου ή αν δεν υπήρξε πως δικαιολογείται αυτό το αποτέλεσμα ή πως «επέτρεψε» ο κ. Μιχαλάτος να εκλεγεί η σύζυγός του και μάλιστα ως πρώτη στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια του νησιού. Η Όλγα Μαραβέγια ψηφίστηκε από εκατοντάδες συμπολίτες μας και δεν θα ήταν φρόνιμο να παραιτηθεί, αφού με αυτόν τον τρόπο δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αυτών που την ψήφισαν. Από την άλλη πλευρά ο κ. Μιχαλάτος καλείται να αποφασίσει για το ποιος θα είναι πιο χρήσιμος για την παράταξη, η σύζυγός του ή ο δεύτερος επικεφαλής της.

maravegia

Πηγή: Εφημερίδα Κεφαλονιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ