Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο σας προσκαλεί στην παράσταση «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.
Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο μας προσκαλεί στην παράσταση «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου»
Κινηματογράφος
15/11/2016 | 22:36

Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου
Ένα έργο του Νίκου Κούνδουρου
Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο σας προσκαλεί στην παράσταση «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στις 9:00μμ στο Σπίτι του Δασκάλου (αρχή Λεωφόρου Ριζοσπαστών, Αργοστόλι).
Πρόκειται για ένα έργο του Νίκου Κούνδουρου γραμμένο το 1973 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο 38 χρόνια αργότερα και αναφέρεται σε ένα πραγματικό περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας: ο 26χρονος ευφυής και καλλιεργημένος Θεόφιλος Τσάφος, απόφοιτος της Νομικής και αξιωματικός της ΕΣΑ, σκότωσε την αριστερή φοιτήτρια και φίλη του Καίτη με κίνητρα ερωτικά μα και πολιτικά. Η απολογία του στο δικαστήριο, έτσι όπως την ανασυνθέτει ο Κούνδουρος αποκαλύπτει την ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου στα όρια της «κανονικότητας» και της «σχιζοφρένειας» σε μια «κανονική» κοινωνία που έχει το σύνθημα «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
Έχουν περάσει 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά δεν έχει πάψει να μας απασχολεί ο τρόπος που η κοινωνία αναθρέφει Τσάφους, δίχως τους οποίους η επιβίωση στυγνών καθεστώτων θα ήταν αδύνατη. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης αλλά και η κατανόηση των βαθιών ψυχολογικών διεργασιών που οδηγούν ανθρώπους σε φρικιαστικές κι απάνθρωπες πράξεις, είναι προαπαιτούμενα για να βρούμε τον τρόπο να πορευόμαστε αντιστεκόμενοι στο σκληρό παρόν και το δυσοίωνο μέλλον.
Συγγραφή: Νίκος Κούνδουρος
Σκηνοθεσία: Bασίλης Κυριάκου, Θωμάς Μπερετούλης, Γιώργος Βαλέτας
Παίζει: Bασίλης Κυριάκου
Διδασκαλία Ρόλου: Γιώτα Κουνδουράκη
Αφίσα-Φωτογραφία-Video Art: Στέλλα Καναβού
Επιμέλεια μουσικής: Bασίλης Κυριάκου & Θωμάς Μπερετούλης
Φωτισμός: Θωμάς Μπερετούλης
Σκηνική Επιμέλεια: Ιάκωβος Γαβράς
Διάρκεια : 60-70’
Είσοδος: Ελεύθερη με ελεύθερη συνεισφορά
Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο
www.e–traverso.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer