Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άμεση μετακίνηση αγροτικών ιατρών προς την Ιθάκη
Το Κέντρο Υγείας Ιθάκης εκπέμπει “SOS”
Πολιτική
09/05/2013 | 17:22

Σε συνέχεια σχετικής, επιστολής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, της οποία έχετε λάβει γνώση και με την οποία επισημαίνονται τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, παρακαλούμε ιδιαιτέρως όπως επιληφθείτε άμεσα της κατάστασης με την μετακίνηση αγροτικών ιατρών προς την Ιθάκη σύμφωνα με τα όσα μνημονεύονται στο ανωτέρω σχετικό.

Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι η περιοχή της Ιθάκης αντιμετωπίζει σωρεία δυσχερειών, που απορρέουν κυρίως από την νησιωτικότητα  και γενικά από την ιδιαιτερότητα της θέσης της.

Όλα αυτά τα ήδη σοβαρά ζητήματα, επιδεινώνονται περισσότερο από τις αποχωρήσεις ιατρών και έτερου προσωπικού που εξυπηρετούσαν το Κέντρο. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε αδυναμία διαχείρισης των περιστατικών που υποδέχεται αλλά και σε  υπερφόρτιση του υφιστάμενου δυναμικού, το οποίο οφείλει να παραμένει σε διαρκή 24 ώρη ετοιμότητα.

Είναι προφανές ότι είναι βιολογικά και διαδικαστικά ανέφικτο, τα ίδια άτομα, χωρίς εναλλαγές υπηρεσιών να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην πίεση των καθημερινών αναγκών και δει σε συνεχή βάση. Πολλών δε, τώρα που η έλευση επισκεπτών λόγω τουριστικής περιόδου θα δημιουργήσει σωρεία πρόσθετων απαιτήσεων η ενίσχυση του προσωπικού του Κέντρου καθίσταται επιτακτική.

Πέραν των κυρίαρχων και εξαιρετικά σοβαρών ζητημάτων της διασφάλισης της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, η  εικόνα των τόσο σημαντικών ελλείψεων και της  πλημμελούς διαχείρισης ιατρικών θεμάτων αμαυρώνει την εικόνα πολιτισμού της περιοχής και απαξιώνει την καλή έξωθεν μαρτυρία των νησιών μας. Την δεδομένη περίοδο που για τα περισσότερα νησιά μας, -ειδικά αυτά που έχουν βληθεί περισσότερο από την επίδραση της οικονομικής κρίσης, όπως η Ιθάκη- ο τουρισμός αποτελεί ανάσα επιβίωσης, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό.

Με γνώμονα τα παραπάνω παρακαλούμε ιδιαιτέρως όπως προσεγγίσετε το αίτημά μας, με την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που επιβάλλει η σοβαρότητα των προβλημάτων που αναφέρθηκαν και  ευελπιστούμε στην άμεση παρέμβασή σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer