Ποιες είναι οι ισχυρές υποψηφιότητες στους δήμους.
Το Ιόνιο στη «μάχη» των εκλογών
Πολιτική
18/04/2014 | 10:42

Στους δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εστιάζει τον «φακό» της η aftodioikisi.gr και καταγράφει το σύνολο των υποψηφιοτήτων και τους ισχυρούς διεκδικητές των δήμων.

Δ. Ζακύνθου:

Στέλιος Μποζίκης (δήμαρχος, ΔΗΜΑΡ, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Μίμης Κουρής (ΣΥΡΙΖΑ)

Παύλος Κολοκοτσάς (προερχόμενος από ΝΔ)

Γιώργος Κωνσταντίνου (ΚΚΕ)

Διονύσης Γουάστωρ (προερχόμενος από ΝΔ)

Με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και τις «ευχές» του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Στέλιος Μποζίκης, ο οποίος προβλέπεται ότι εύκολα ή δύσκολα, θα επανεκλεγεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον 68χρονο Μίμη Κουρή, οι φίλοι της ΝΔ αναμένεται να επιλέξουν τον απόστρατο στρατηγό Παύλο Κολοκοτσά, ο οποίος έχει ξαναβάλει υποψηφιότητα τόσο για δήμαρχος όσο και για βουλευτής αλλά χωρίς επιτυχία. Το ΚΚΕ θα στηρίξει εκ νέου τον Γιώργο Κωνσταντίνου, ενώ ως ανεξάρτητος κατεβαίνει ο 68χρονος δικηγόρος Διονύσιος Γουάστωρ, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ.

Δ. Ιθάκης:

Γιάννης Κασσιανός (πρώην δήμαρχος)

Σπύρος Μπούας

Διονύσης Στανίτσας

Αθανάσιος Λιβιτσάνης

Τέσσερις υποψήφιοι, όλοι ανεξάρτητοι διεκδικούν το δήμο. Πρόκειται για τον «αμφιλεγόμενο» πρώην δήμαρχο, Γιάννη Κασσιανό ο οποίος έχει τεθεί σε αργία και τους υποψήφιους Σπύρο Μπούα, Διονύση Στανίτσα και Αθανάσιο Λιβιτσάνη. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τη συγκεκριμένη εκλογική μάχη, ωστόσο, πολλοί επισημαίνουν πως οι περιπέτειες του δημάρχου μετά τα… χαστούκια στους δημοτικούς συμβούλους, δεν θα επιτρέψουν την επανεκλογή του.

Δ. Κέρκυρας:

Γιάννης Τρεπεκλής (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Χαράλαμπος Χαραλάμπους (ΚΚΕ)

Γιάννης Ζωχιός

Χρόνης Προσαλέντης

Κώστας Νικολούζος

Μερόπη Υδραίου

Γιώργος Καλούδης

Μιχάλης Διαβάτης

Οκτώ υποψηφιότητες έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα, εκτός αυτής του δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, ως ανεξάρτητος φέτος. Το 2010 είχε στηριχθεί από τη ΝΔ. Όπως και τότε, με τη στήριξη του ΚΚΕ κατεβαίνει στις εκλογές ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Για δεύτερη φορά διεκδικεί το δήμο ως ανεξάρτητη η Μερόπη Υδραίου. Υποψήφιοι είναι επίσης οι Σπύρος Σκιαδόπουλος. Γιάννης Ζωχιός, Χρόνης Προσαλέντης, Κώστας Νικολούζος, Γιώργος Καλούδης και Μιχάλης Διαβάτης.

Δ. Κεφαλονιάς:

Αλέξανδρος Παρίσης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Μάκης Δημητράτος (ΣΥΡΙΖΑ)

Νίκος Γκισγκίνης (ΚΚΕ)

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Με νωπές τις μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό οι δημότες Κεφαλονιάς θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον, ιδιαίτερα «φθαρμένο», νυν δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. αλλά κατεβαίνει τώρα ανεξάρτητος,τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Δημητράτο, τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Νίκο Γκισγκίνη και τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος επίσης κατεβαίνει ανεξάρτητος.

Δ. Λευκάδος:

Θόδωρος Σολδάτος (ΝΔ, βουλευτής)

Κώστας Δρακονταειδής

Δήμητρα Σταματέλλου (ΚΚΕ)

Βασίλης Στραγαλινός

Νικόλαος Νησιώτης

Σπύρος Μαργέλης (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Μετά την ανακοίνωση του νυν δημάρχου Κώστα Αραβανή ότι δεν θα θέσει εαυτόν υποψήφιο για το δήμο (σ.σ. θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Σπ. Σπύρου στη Λευκάδα), ανοίγει ο δρόμος για την κατάκτηση της δημαρχίας για τους υπόλοιπους έξι υποψήφιους. Το δήμο διεκδικούν ο Θόδωρος Σολδάτος, ο οποίος είναι και βουλευτής με τη ΝΔ, η Δήμητρα Σταματέλλου, η οποία έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και οι ακομμάτιστοι Κώστας Δρακονταειδής, Βασίλης Στραγαλινός, Νικόλαος Νησιώτης και Σπύρος Μαργέλης.

Δ. Μεγανησίου:

Στάθης Δαβιτσάνος (δήμαρχος)

Παύλος Δαγλάς

Ο δήμαρχος Στάθης Δαβιτσάνος θα προσπαθήσει να ανανεώσει τη θητεία του και απέναντί του θα βρει τον Παύλο Δαγλά.

Δ. Παξών:

Σπύρος Μπογδάνος (δήμαρχος)

Μόνη γνωστή υποψηφιότητα μέχρι στιγμής, αυτή του νυν δημάρχου Σπύρου Μπογδάνου, ο οποίος είχε κερδίσει τις εκλογές του 2010, χωρίς τη στήριξη κάποιου κόμματος.

kalph

Πηγή: aftodioikisi.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer