Το ψήφισμα των κατοίκων του Πόρου για τη μη αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Alpha Bank, στην περιοχή τους
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα για την Τράπεζα στον Πόρο
Πολιτική
08/12/2014 | 12:06

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα των κατοίκων του Πόρου για τη μη αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Alpha Bank, στην περιοχή τους.

Μάλιστα σήμερα το πρωί το ψήφισμα δόθηκε στα κεντρικά της Alpha Bank στο Αργοστόλι, σε μια προσπάθεια η Τράπεζα να συνεχίσει τη λειτουργιά της και τον χειμώνα στον Πόρο, έστω τις δυο ημέρες που λειτουργεί.

Αναλυτικά το ψήφισμα των κατοίκων του Πόρου, έχει ως εξής:

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ALPHA Τράπεζας στον Πόρο ήταν ένα ακόμα βήμα στην πορεία υποβάθμισης και αποψίλωσης του τόπου μας από κάθε είδους υπηρεσίες προς τους πολίτες του.

Στην ήδη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι και χωρίς τα ελάχιστα κοινωνικά στηρίγματα από την πλευρά του Κράτους, ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη εξέλιξη, ως το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Είναι γεγονός ότι η λειτουργία της Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε θετικά στην εμπορική και οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής, που απέχει πάνω από40χλμ από το κέντρο του νησιού, γι’αυτό και στηρίχτηκε από τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και από την πλειοψηφία των κατοίκων. Επιπλέον όλοι γνωρίζουμε ότι ο τραπεζικός τομέας έχει στηριχτεί πλουσιοπάροχα-σε αντίθεση με την υπόλοιπη κοινωνία- με χρήματα του ελληνικού λαού, κάτι που από μόνο του αυτό θα επέβαλε στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία και .παράλληλα αποτελεί έναν ακόμα λόγο της αντίθεσης μας με τη συγκεκριμένη  απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του για λόγους δήθεν οικονομίας.

Ζητάμε από τη Δ/νση της Τράπεζας να επανεξετάσει την απόφαση της και προς αυτή την κατεύθυνση θα προβούμε σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, επιζητώντας άμεση θετική απάντηση.

Αν αυτή δεν υπάρξει δηλώνουμε ότι θα επανεξετάσουμε ΟΛΟΙ μαζί και ο καθένας χωριστά τη στάση μας απέναντι στην τράπεζα, διακόπτοντας τη συνεργασία μαζί της.

Ζητάμε από το Δήμο της Κεφαλονιάς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να υποστηρίξουν τις ενέργειες μας και να εξαντλήσουν τα μέσα που διαθέτουν, ώστε να υπάρξει θετική έκβαση στο πρόβλημα μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer