Η ΑΝ.Α.Σ.Α προτείνει να τεθεί ως θέμα «η κατάσταση στον ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ και οι συνέπειες της επιβολής του προστίμου από τον υπουργό ΠΕΚΑ»
Το «βατερλώ» του Συνδέσμου Διαχείρισης και η «απαθής» Περιφέρεια
Πολιτική
04/08/2013 | 11:14

Η επιβολή από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ ενός θηριώδους προστίμου ύψους 290000 ευρώ για 16(!) παραβάσεις της νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στην Κέρκυρα, ήλθε να επιβεβαιώσει τις επίμονες και μακρόχρονες καταγγελίες και αναφορές του συλλόγου των κατοίκων της περιοχής ,αλλά και άλλων φορέων, για άθλια, αδιαφανή και παράνομη διαχείριση και λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ξεκάθαρα την απάντηση γιατί όταν πριν λίγους μήνες εκπρόσωπος της παράταξης μας εμποδίστηκε όταν ζήτησε να εισέλθει στον χώρο του ΧΥΤΑ συνοδευόμενος από εκπρόσωπο της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» και εκπροσώπους του συλλόγου των κατοίκων της περιοχής.

Γιατί δεν έπρεπε να δουν όσα αντίκρισαν ,όταν τελικά με επιμονή τους εισήλθαν στον χώρο!

Γιατί δεν έπρεπε να γίνουν μάρτυρες μιας περιβαλλοντικής τραγωδίας που συντελείται εκεί και που στην συνέχεια  την κατήγγειλαν με έντονο τρόπο ενώπιον του ΠΣ Ιονίων.

Η εξέλιξη όμως αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και ζητούνται σαφείς απαντήσεις σε σοβαρά ερωτηματικά:

  • Πως έφθασε η κατάσταση έως εδώ; Ποιες οι ευθύνες του Συνδέσμου Διαχείρισης και ποιες οι ευθύνες των υπηρεσιών της Περιφέρειας;
  • Πως και από πού θα πληρωθεί το πρόστιμο;
  • Πως και πότε θα διορθωθεί η κατάσταση αθλιότητας του ΧΥΤΑ;

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ζητεί:

ü  Να παραιτηθεί άμεσα η διοίκηση του Συνδέσμου Διαχείρισης

ü  Να διεξαχθεί έρευνα για τις ευθύνες του Συνδέσμου Διαχείρισης και της Περιφέρειας και να καταλογισθούν όπου υπάρχουν

ü  Η πληρωμή του προστίμου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει τους δημότες, και αν το σκέφτονται , καλύτερα να το ξεχάσουν!

ü  Να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο αποκατάστασης με εξασφαλισμένους πόρους και σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η σοβαρότητα και το επείγον του θέματος επιβάλλουν την κατά προτεραιότητα συζήτηση του στο ΠΣ προκειμένου αφ ενός μεν να ενημερωθεί το σώμα και κατ επέκταση οι πολίτες της Κέρκυρας και αφ ετέρου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που αποκάλυψε η πράξη της επιβολής του προστίμου.

 

Αργοστόλι, 25/07/2013

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer