Ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Γιώτης Κύτταρης, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα Rock Blues Session
Το απόλυτο Rock Blues Session στη Βοdega
Κοινωνία
10/07/2013 | 22:00

 Δημήτρης Πουλικάκος Βασίλης Σπυρόπουλος Γιώτης Κυτταρης στη Κεφαλλονιά

Ο Πατριάρχης της Ελληνικής Ροκ με το Απόλυτο Rock Blues Session είναι Εν Πλώ για Κεφαλλονιά

Εμφανίζονται στο Bodega στo Αργοστόλι Κεφαλλονιά Παρασκευη 17 Ιουλίου.

Δημήτρης Πουλικάκος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιώτης Κυτταρης.

Δημήτρης Πουλικάκος

Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι ηθοποιός, μουσικός παραγωγός, rocker – γνωστός και ως «θείος Νώντας».

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος – βιοχημικός).

Η αδελφή του πατέρα του ήταν σύζυγος του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού «Πάλι» μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις. Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος «Θείος Νώντας» (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανηψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός).

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των «Αχ-Βαχ» (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος, γνωστός από το Aγγλικό συγκρότημα των δεκαετιών 60-70 «Nirvana». Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους ‘Έλληνες rockers και συγκροτήματα. Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες του ’70, ’80 και του ’90.

Κυριότερες εμφανίσεις: Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (1978), Άρπα κόλλα (1982), Ο δράκουλας των Εξαρχείων (1983), Βίος και Πολιτεία (1987), Made in Greece (1987), Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991), Θηλυκή εταιρεία (1999), Σαπουνόπετρα (1995) κ.α. Οι κυριότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι στις σειρές Οι Αυθαίρετοι (1990), το (1997) στην σειρά Δύο Ξένοι κ.α .Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του «Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος» αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock ‘n roll δισκογραφίας.

Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του ’70 στου Ζωγράφου αποτελεί σταθμό στην ελληνική rock μουσική ιστορία.

Δισκογραφία

1976 Ελλαδέξ

1976 Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος

1979 Crazy love στου Ζωγράφου

2004 Αδέσποτα σκυλιά

2010 H ύδρα των πουλιών

Συμμετοχές

1984 Ροκ ιστορίες (ΕΜΙ)

1984 Ρεβάνς (Lyra)

1984 Zorba the freak (ΜΙΝΟS)

1996 Πασπαρτού (Lyra)

1998 Ουφ! (Eros)

2000 11 (Virgin)

2010 Αέρα Πατέρα – Εδώ Που Φτάσαμε (Massive Productions, ΕΜΣΕ)

Βασίλης Σπυρόπουλος

Συνιδρυτής με τον αδερφό του Νίκο του Θρυλικού Ελληνικού Ροκ Συγκροτήματος {Σπυριδούλα}

Συγκρότημα που εμφανίστηκε σε μια νεκρή εποχή για το Ελληνικό ροκ και η παρουσία του ήταν καταλυτική για την αναζωογόνηση του χώρου. Απ’ τις πρώτες συναυλίες τους και ειδικά απ’ αυτή στο Σπόρτιγκ παραμονές Χριστουγέννων του 1977, τράβηξαν την προσοχή του κόσμου κι άρχισαν να γίνονται γνωστοί από στόμα σε στόμα. Πυρήνας του γκρουπ ήταν οι αδελφοί και κιθαρίστες Βασίλης και Νίκος Σπυρόπουλος, αλλά η υπόλοιπη σύνθεση άλλαξε αρκετές φορές.

Με ρυθμ σέξιον τον Τόλη Μαστρόκαλο (μπάσο) και τον Ανδρέα Μουζακίτη ή τον Τάσο Φωτοδήμο (ντραμς), συνεργάστηκαν το 1978 με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και κυκλοφόρησαν τους πρώτους μήνες του 1979 το θρυλικό LP «Φλου». Μετά από μια σύντομη περίοδο ζωντανών εμφανίσεων, το συγκρότημα μπήκε στη περιπέτεια των ανακατατάξεων και απ’ τις τάξεις του πέρασαν αρκετοί μουσικοί, όπως ο Νίκος Ζιώγαλας (τραγούδι), ο Πάνος Κατσιμίχας (φυσαρμόνικα, τραγούδι), ο Bees (ντραμς) κ.α.

Το 1982 βρίσκουμε τους αδελφούς Σπυρόπουλου μαζί με την Μελίνα Καρακώστα (μπάσο), τον Άκη Περδίκη (ντραμς) και τον Παύλο Βακατάτση (τραγούδι, πλήκτρα), με τους οποίους ηχογράφησαν το άλμπουμ «Νάυλον Ντέφια Και Ψόφια Κέφια», που όμως δεν ικανοποίησε το κοινό και δεν πήγε καλά εμπορικά. Μερικούς μήνες μετά κι αφού ο Νίκος Δόικας είχε αντικαταστήσει την Μελίνα Καρακώστα, το σχήμα διάλυσε και οι Σπυρόπουλοι έφτιαξαν την Συμμορία. Το 1994 η Σπυριδούλα επανεμφανίστηκε στο μουσικό προσκήνιο με το άλμπουμ «Ταξίδι Στο Κέντρο Της Πόλης», με σύνθεση τους αδελφούς Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο (κιθάρες), τον Σωτήρη Θεοχάρη (τραγούδι) από τους Αδιέξοδο, τον Νίκο Δόικα (μπάσο) από τους Echo Tattoo και τον Διονύση Στεφανόπουλο (ντραμς) από τους Stained Veil.

Έκαναν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις και τρία χρόνια μετά κυκλοφόρησαν σε ανεξάρτητη παραγωγή το άλμπουμ «Σε Τροχιά Με Απόκλιση», με βασικό συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή τον παλιόφιλο Παύλο Βακατάτση, με τους Σπυροπουλαίους και τον Δόικα κανονικά στη θέση τους και τον Δημήτρη Δημητρίου (ντραμς) να συμπληρώνει το σχήμα, ενώ στην ηχογράφηση τους βοήθησαν ο Αλέξης Ιωάννου (κιθάρα, φωνή), ο Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο), ο Νίκος Κοκκάλας (κρουστά) και η Σοφία Νοητή (φωνητικά). Στις αρχές τού 1998 η Σπυριδούλα συμπλήρωσε είκοσι χρόνια ζωής, με την σύνθεση να την αποτελούν ο Βασίλης Σπυρόπουλος (κιθάρα, τραγούδι), ο Νίκος Σπυρόπουλος (κιθάρα, πλήκτρα, τραγούδι), ο Αλέξης Ιωάννου (κιθάρα, φωνή), ο Νίκος Δόικας (μπάσο) και ο Παναγιώτης Βουρδουμπάς (τύμπανα).

Το 1999, μετά τον θάνατο του Ν.Δόικα, το συγκρότημα διαλύθηκε και πάλι για να επανασυνδεθεί το 2004, με τους Σπυροπουλαίους πάντα και τον Βαγγέλη Χάνο στο μπάσο, τον Γιώργο Μανδηλά στη φωνή και ακουστική κιθάρα, την Αφροδίτη Ρήγα στα πλήκτρα, κρουστά και φωνητικά και τον Π.Βουρδουμπά στα ντραμς. Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το 2006 το CD «Το βλέμμα των ανθρώπων», που πήρε πολύ καλές κριτικές και θεωρείται από πολλούς η ωριμότερη δουλειά τους. Το 2008 αποχωρεί ο Μανδηλάς και το 2011 η Ρήγα, έτσι η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος είναι: Ν.Σπυρόπουλος (φωνή, κιθάρα), Β.Σπυρόπουλος (κιθάρα, φωνητικά), Β.Χάνος (μπάσο, φωνητικά) και Π.Βουρδουμπάς (τύμπανα).

Δισκογραφία

Φλου 1978 ΕΜΙ HARVEST

Νάυλον Ντέφια Και Ψόφια Κέφια 1982 EMI Columbia

Ταξίδι Στο Κέντρο της Πόλης 1994 Minos-EMΙ

Σε Τροχιά Με Απόκλιση 1997 ΕΜΕΠ Records

Το βλέμμα των ανθρώπων 2006 ΕΜΕΠ Records

Γιώτης Κυτταρης

Ο Νεαρός της Παρέας Γιώτης Bluesman

Τραγουδοποιός μα και Ηθοποιός που απολαυσαμε και

στη Πρόσφατη Τηλεοπτική Σειρά M&M .

Εχει Κυκλοφορήσει το ¨Μοναστηράκι Blues»

Δημήτρης video

Βασίλης video

Γιώτης video

poylikakos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer