Ο ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας μάλλον δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη για 400 ολόκληρα χρόνια στους Τούρκους.
Το άθλιο μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την 25η Μαρτίου
Δημοφιλή
24/03/2016 | 09:12

Του Δαμιανού Τσάγκα

Συμπατριώτες,
Ως Έλληνας κι ως εκπαιδευτικός είμαι εξοργισμένος.
Ο ‘υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συνεχίζει να προκαλεί. Μάλλον δε να εγκληματεί. Να εγκληματεί σε βάρος της Ιστορίας και της νέας γενιάς των Ελλήνων.
Απροκάλυπτα αποδεικνύεται πια το ποιόν των ανθρώπων που ελέγχουν αυτή τη στιγμή -και- την Παιδεία, άρα το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.
Τα ”ανοιχτά σύνορα για όλους” που έγιναν τελικά ”Νταχάου” είναι η μια πλευρά του νομίσματος της εθνολογικής και πολιτισμικής αλλοίωσης που επιχειρείται. Η άλλη πλευρά είναι η πλήρης Π α ρ α χ ά ρ α ξ η της Ιστορίας και ο ολοκληρωτικός εθνικός και θρησκευτικός Α π ο χ ρ ω μ α τ ι σ μ ό ς των εφοδίων που λαμβάνουν στα σχολικά τους χρόνια τα Ελληνόπουλα. Και βέβαια το σχέδιο του Α Φ Ε Λ Λ Η Ν Ι Σ Μ Ο Υ της πατρίδας μας έχει σπαρεί από καιρό, αλλά πια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
”Ανανέωση της ματιάς μας και αναστοχασμός υπό νέες συνθήκες” αποκαλείται ‘επιστημονικά’ από τον δοκησίσοφο ‘αστέρα’ της Πολιτικής και της Παιδείας η όλη μεθόδευση.
”Καινούριο Έθνος” ανακαλύπτει η επιτελική ναυαρχίδα του εθνομηδενισμού που διαφεντεύει της Παιδείας και δεν έχει βρεθεί ένας να τον φτύσει..
”Θα πρέπει κάποτε να τιμήσουμε τις χιλιάδες αφανείς δασκάλες και δασκάλους” που ”μπόρεσαν ακαθοδήγητοι και χωρίς θεσμική στήριξη, να απορροφήσουν και να ενσωματώσουν στο σχολείο τα παιδιά των μεταναστευτικών κυμάτων κατά τα τελευταία 25 χρόνια” (!!!) αναφέρει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο ανεκδιήγητος.
Εθελο-αγνοεί ότι μέρα τιμής και μνήμης των Γραμμάτων και της Παιδείας, των Διδασκάλων του Γένους ήταν και είναι από το 1841 η 30ή Ιανουαρίου, την οποία απάλειψε στην πράξη από εθνική εορτή.
Δεν αρθρώνει ούτε μια λέξη για ήρωες, για εθνεγερσία, για αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού…
Αντ’ αυτού, σύνδεση της ‘ανανεωμένης’ εορτής – ‘γενέθλιας ημέρας της σύγχρονης Ελλάδας’ (!) με το …”Προσφυγικό” (!!) -την άλλη πλευρά του νομίσματος- μαζί με απίστευτα άκαιρες αναφορές στην ”Αντίσταση στο φασισμό, στα χρόνια της Κατοχής” που ”πολλοί πλήρωσαν με χρόνια φυλακής, εξορίας, διώξεων” και στο σύνθημα ”Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”.
Και κλείνει με μια …”ιστορική φράση – παρακαταθήκη”:
”Αν μια κοινωνία χάσει την εμπιστοσύνη στο μέλλον της, χάνει επίσης την εκτίμησή της στο παρελθόν της”, λέει ποιός; Ο ολετήρας της Ιστορικής Αλήθειας που αποτελεί καίρια ρίζα και εχέγγυο ύπαρξης κάθε λαού.
Πρώτα με την προσβολή της Γενοκτονίας των Ποντίων. Έπειτα με την ουσιαστική απάλειψη της γιορτής των 3ων Ιεραρχών. Πριν λίγες μέρες με την -δημοκρατική- δια τηλεφώνου απαγόρευση σε μαθητές να ακούσουν τον ομιλητή που επέλεξαν – επειδή είναι Μητροπολίτης (Μεσογαίας και Λαυρεωτικής) και πονάνε οι Αλήθειες που συχνά καταθέτει.
Τώρα με το κατάπτυστο μήνυμά σου για την μεγαλύτερη εθνική μας Επέτειο.
Αύριο;…
Έχουσι γνώσιν οι φύλακες ‘κύριε υπουργέ’…

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer