Τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής μελέτης του οστεολογικού υλικού, όπως το φύλο, η ηλικία και το ανάστημα του σκελετού που εντοπίστηκε στον τέταρτο θάλαμο του ταφικού μνημείου
Τον Ιανουάριο οι απαντήσεις στο μυστήριο της Αμφίπολης
Πολιτισμός
19/12/2014 | 17:33

Τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής μελέτης του οστεολογικού υλικού, όπως το φύλο, η ηλικία και το ανάστημα του σκελετού που εντοπίστηκε στον τέταρτο θάλαμο του ταφικού μνημείου, θα ανακοινωθούν εντός του Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Η μελέτη του οστεολογικού υλικού, που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά, ανατέθηκε σε διεπιστημονική ομάδα, που συγκροτείται από ειδικούς επιστήμονες των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου, διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το υπουργείου Πολιτισμού, σημειώνοντας πως τις τελευταίες μέρες διακινούνται στο διαδίκτυο «ανυπόστατες πληροφορίες και εικασίες, σχετικά με το οστεολογικό υλικό», που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο.

Το ερευνητικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη σύγχρονη προσέγγιση της αρχαιολογίας του θανάτου. Με αφετηρία το άτομο, που εκπροσωπείται από τα σκελετικά κατάλοιπα του τύμβου Καστά, θα διερευνηθεί -με συστηματικό και επιστημονικά δεοντολογικό τρόπο- το ανθρωπολογικό, κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο του πληθυσμού της Αμφίπολης.

Η ανάλυση του συγκεκριμένου υλικού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει την ολιστική προσέγγιση ενός δείγματος τριακοσίων περίπου σκελετών, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από το 1000 π.Χ έως 200 π.Χ.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο είναι διετές, θα εφαρμοστούν οι αναγκαίες σύγχρονες αναλυτικές μέθοδοι. Τα αποτελέσματα των ερευνών του συνολικού υλικού θα ολοκληρωθούν σε διάστημα είκοσι μηνών.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer