Τα πάντα για τα γυαλιά ηλίου και τα αντηλιακά
Τι πρέπει να προσέχουμε το καλοκαίρι;
Life
20/06/2014 | 16:36

Το καλοκαίρι, τα γυαλιά ηλίου και τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για να είναι ασφαλής η έκθεσή μας στον ήλιο, τόσο στην παραλία, όσο και στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, καθώς η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προφύλαξη μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας.

Με αφορμή, λοιπόν, τη μεγάλη ζήτηση, λόγω καλοκαιριού, που παρατηρείται τόσο στα γυαλιά ηλίου, όσο και στα αντηλιακά, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, επισημαίνει, ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB μπορεί να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στα μάτια, αν δεν τα προφυλάξουμε με τα κατάλληλα γυαλιά, που πρέπει να τα φοράμε απαραίτητα τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα όταν μένουμε εκτεθειμένοι στον ήλιο από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ.

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου:

1. Προσέχουμε να φέρουν την ένδειξη CE, που σημαίνει, ότι ο κατασκευαστής του δηλώνει, ότι αυτό έχει παραχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας των ευρωπαϊκών προτύπων.

2. Προσέχουμε την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν τη μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μην δημιουργούν παραμορφώσεις

3. Φροντίζουμε τα γυαλιά που επιλέγουμε για τα μικρά παιδιά να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού

4. Ελέγχουμε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα

5. Συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών που πρόκειται να αγοράσουμε.

6. Αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής μας και δεν παρασυρόμαστε από τις αντιγραφές μοντέλων και Οίκων Μόδας που είναι μεν μικρής αξίας, αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί για την ποιότητα κατασκευής τους.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα αντηλιακά προϊόντα:

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA & UVB μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία μας, όταν εκτιθέμεθα στον ήλιο. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι κανένα αντηλιακό προϊόν δεν μπορεί να μας προστατεύσει πλήρως από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, όπως ο καρκίνος του δέρματος, που συνδέονται με την ανεπαρκή προστασία από τον ήλιο. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχουν αντηλιακά προϊόντα “ολικής προστασίας” ή “sun blockers”.

Προκειμένου να αποφύγουμε τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας το καλοκαίρι προσέχουμε :

1. Αποφεύγουμε την έκθεσή μας στο ήλιο τις ώρες του μεσημεριού.

2. Φροντίζουμε να επιλέγουμε αντηλιακά προϊόντα που να προστατεύουν από την ακτινοβολία UVA & UVB

3. Επιλέγουμε επώνυμα αντηλιακά προϊόντα και δεν τα προμηθευόμαστε από πλανόδιους πωλητές.

4. Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε αντηλιακό στα εκτεθειμένα στον ήλιο σημεία του σώματός μας, όταν πρόκειται να βρεθούμε σε ανοιχτούς χώρους.

5. Όταν είμαστε στην παραλία, καλύπτουμε με αντηλιακό όλο μας το σώμα φροντίζοντας να το ανανεώνουμε τακτικά. Για την επιπλέον προστασία μας φοράμε απαραίτητα καπέλο, γυαλιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

6. Αποφεύγουμε να εκθέτουμε μωρά ή μικρά παιδιά στην άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer