Για λόγους ασφαλείας χρειάστηκαν μήνες στρατηγικού σχεδιασμού για να φτάσουν στο σημείο της φωτογράφησης
Τι κρύβει η φωτογραφία του καπετάνιου του Queen Mary;
Life
08/03/2014 | 08:06

Το Queen Mary 2 είναι το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο και την Κυριακή ο καπετάνιος του κατάλαβε ακριβώς πόσο μεγάλο ειναι.

Ο καπετάνιος Τζέιμς Οσπερυ στάθηκε στη βολβοειδή πλώρη του πλοίου, που προεξέχει από το μπροστινό μέρος του, για να ποζάρει μπρόστα απο τον φωτογραφικό φακό με αφορμή την δέκατη επέτειο του υπερωκεάνιου, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Μπαλί.

queen_mary1

Για λόγους ασφαλείας χρειάστηκαν μήνες στρατηγικού σχεδιασμού για να φτάσουν στο σημείο της φωτογράφησης στη βολβοειδή πλώρη.
Ο σκοπός της βολβοειδούς πλώρης είναι η μείωση του ύψους του κύματος της πλώρης (bow wave crest) και της αντίστασης πρόωσης.
Η βολβοειδής πλώρης συναντάται σε:
1. Επιβατηγά και ταχέα φορτηγά
2. Πολεμικά με πολύ μεγάλα ηχοβολιστικά (sonar domes) με μορφή βολβού τα οποία αυξάνουν την αντίσταση σε ορισμένες περιοχές ταχυτήτων.
3. Ογκώδη σκάφη

queen_mary3

Αλλά όπως δήλωσε ο φωτογραφός ηταν μια πολύ καλή ιδέα που πολύ απλά έπρεπε να γίνει.

“Όταν πρότεινα να φωτογραφίσω τον καπετάνιο να στέκεται στη βολβοειδή πλώρη , όλοι με κοίταξαν λες και ήμουν τρελός”

Όταν έλαβε το τηλεφωνημα οτι οι συνθήκες στο Μπαλί ηταν καλές για την φωτογράφηση, εφυγε αμέσως. Ωστόσο όταν έφτασε υπήρξε επιδείνωση του καιρού και περασε 6 ώρες αγωνίας πειμένοντας, καθώς όπως δήλωσε “η ασφάλεια ηταν ύψιστης σημασίας”. Τελικά ο καιρός ηρέμησε και μετέφεραν τον καπετανιο με δυο βάρκες στην βολβοειδούς πλώρη. Ο ίδιος τραβηξε τις φωτογραφίες απο μια μικρή βάρκα μπροστά απο το μεγαλειώδες υπερωκεανιο.
Το Queen Mary 2 μπορεί να φιλοξενήσει 2.620 επιβάτες και 1.253 πλήρωμα. Το υπερωκεάνιο έχει αναλάβει περισσότερα από 420 δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και 200  διελεύσεις στον Ατλαντικό. Αυτη την στιγμή ολοκληρώνει τον γύρο του κόσμου, ενα ταξίδι που κάνει με αφορμή την δέκατη επέτειο, το αποκορύφωμα θα ειναι στο μέγαλο παρτυ που θα δωθεί στο Σαουθάμπτον τον Μάϊο.

Για τον καπετάνιο ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

queen_mary4

Πηγή: Daily Mail

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia