Σε ανοιχτή συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα στο χώρο του Εργατικού Κέντρου
Τι αποφάσισε το Δ.Σ. του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου
Κοινωνία
02/09/2014 | 18:28

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς- Ιθάκης, σε ανοιχτή συνεδρίαση που έγινε την Δευτέρα 01-09-2014 στο χώρο του εργατικού κέντρου τις 7:00 το απόγευμα, με την σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων συναδέλφων, όσον αφορά το φορολογικό αποφασίσαμε ότι:  Είναι αναγκαίο οι αυτοαπασχολούμενοι μαζί με τους  εργαζόμενους, τους  ανέργους, τους μικρούς αγρότες, τους συνταξιούχους και όλα τα λαϊκά στρώματα , να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι , οι φοροαπαλλαγές και οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

ΣΕ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Κατάργηση όλων των χαρατσιών

-Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθ παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.

-Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.

-Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».

-Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%..

-Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

-Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.

-Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

-Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.

-Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους.

-Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

-Να πάρουν όλοι οι άνεργοι επίδομα που να τους επιτρέπει να ζήσουν, εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Κατάργηση του δημοτικού φόρου που έρχεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

-Η κλίμακα στον ΤΑΠ  να πέσει στο10% από το 35% που είναι σήμερα.

-Να καταργηθεί το τέλος  παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις.

-Η χρέωση της τιμής του νερού να μειωθεί κατά 50%.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Μαρκάτος Μιχάλης                                                                      Λουκάκης Σπύρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer