Την απαλλαγή του Δημάρχου Πατρέων πρότεινε πριν λίγο ο εισαγγελέας της έδρας... Πλήθος κόσμου στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη.
Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
Πολιτική
23/02/2017 | 12:18

Η δίκη ξεκίνησε με την απολογία του δημάρχου Πατρέων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτική θέση για την Χρυσή Αυγή και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ήταν τυχαίο ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση από δέκα δημοτικές παρατάξεις, προσθέτοντας ότι ο Δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του σώματος.

Στην απολογία του ο Δημάρχος Πατρέων μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία του λαού μας και την εμπειρία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρόλο του ναζισμού. Παράλληλα στην απολογία του ανέφερε πως “δεν είναι τυχαίο, ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου; Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!” είπε ο Κώστας Πελτίδης.

Μετά την απολογία του Κώστα Πελετίδη, η δίκη διακόπηκε. Λίγο αργότερα ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του Δημάρχου Πατρέων.

Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015, ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο μεταξύ, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer