Ο συμπατριώτης μας Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα την ενίσχυση του ρόλου των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τετ α τετ Στυλιανίδη-Κανελλόπουλου
Πολιτική
15/05/2013 | 17:56

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο με θέμα την ενίσχυση του ρόλου των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννης Ιωαννίδης και συνεργάτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν τρόποι και προτάσεις αύξησης της συμμετοχής των νέων στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση και με την ΚΕΔΕ αλλά και την ΕΝΠΕ ώστε να υπάρξουν και νομοθετικές παρεμβάσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Η ενθάρρυνση των νέων να συμμετέχουν στην πολιτική τόσο κεντρικά όσο και σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική διότι τώρα που παρέρχεται σταδιακά η εποχή του τυφλού αρνητισμού έχει αξία με τις απόψεις τους, οι ίδιοι να διαμορφώνουν την Ελλάδα του αύριο μέσα στην οποία θα κληθούν να ζήσουν και να πρωταγωνιστήσουν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών διαμεσολαβώντας προς την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ είναι έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εδραίωση ενός θεσμικού διαλόγου και συστηματικής συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Η ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής των νέων στα κοινά και η υιοθέτηση των προτάσεών τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιφέρεια είναι κοινοί στόχοι τόσο του Υπουργείου όσο και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και κεντρικές επιδιώξεις της κυβερνητικής μας πολιτικής».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς ανέφερε:

«Η ανασύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι νέοι πρέπει να αναμειχθούν στα κοινά, ξεκινώντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι προτάσεις μας είναι εφαρμόσιμες και προσδοκούμε να βρουν πρόσφορο έδαφος.»

INFO:

Το Τοπικά Συμβούλια Νέων είναι σχετικά νέος  θεσμός στη χώρα μας.Ξεκίνησε το 2008 οπότε έγιναν και  οι πρώτες εκλογές. Στην πορεία όμως  ατόνησε καθώς ουδέποτε εξαγγέλθηκαν οι επόμενες αρχαιρεσίες, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ομαλή λειτουργία και συμμετοχή των εκλεγμένων  στα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Στόχος του θεσμού ήταν και παραμένει, η  ολοκληρωμένη,  μαζική, άμεση και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στα κοινά. Κι αυτό επιτυγχάνεται στην πράξη,  με τη δημιουργία ενός ΤΟΣΥΝ σε κάθε Δήμο- μετά από διενέργεια  εκλογών- που θα έχει την  αρμοδιότητα  να προωθεί τα ζητήματα  που απασχολούν την τοπική νεολαία. Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλοι οι νέοι ηλικίας 15 έως 30 ετών.

Πληροφορίες : www.neagenia.gr. www.tosyn.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer