Το οδικό δίκτυο των Πουλάτων είναι σε οριακή κατάσταση
Τα Πουλάτα στον αστερισμό της… λακκούβας
Κοινωνία
05/03/2016 | 12:23

Ας είμαστε ειλικρινείς… Ακατάλληλοι δρόμοι και λακκούβες υπήρχαν εχθές, υπάρχουν σήμερα, θα υπάρχουν προφανώς και αύριο. Όπως και άλλου είδους μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα στο εθνικό, το επαρχιακό και το αγροτικό δίκτυο όλης της χώρας.

Η Κεφαλλονιά και τα Πουλάτα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση, ειδικότερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, με τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού να μειώνονται διαρκώς. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε τα προβλήματα και να ευελπιστούμε ότι θα δοθούν λύσεις.

Το οδικό δίκτυο των Πουλάτων λοιπόν λόγω της παλαιότητάς του, των πρόσφατων πλημμυρών, των έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και των συχνών εργασιών που εκτελεί η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. εξαιτίας των βλαβών στο απηρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, είναι σε οριακή κατάσταση. Τόσο ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το χωριό μας με τη Σάμη, όσο και οι κοινοτικοί και αγροτικοί δρόμοι εντός του οικιστικού ιστού.

Λακκούβες, μπαλώματα, σαμαράκια  και σημεία που έχει υποχωρήσει εντελώς η άσφαλτος, συνθέτουν ένα τοπίο που εκ των πραγμάτων αποτελεί εστία κινδύνου για πεζούς και τροχοφόρα. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται:

– Στον δρόμο Πουλάτων – Σάμης από το ύψος του σπηλαίου Αγγαλάκι και πάνω

– Στον κεντρικό δρόμο του χωριού από την πλατεία μέχρι την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα

– Στη θέση Μιχαλιτσάτο πέριξ του γεφυριού, η υπερχείλιση του οποίου προκάλεσε τις γνωστές ζημίες του Σεπτέμβρη

– Στον δρόμο μπροστά από το κοινοτικό γραφείο όπου τμήμα του οδοστρώματος έχει υποστεί μερική καθίζηση και έχει τοποθετηθεί σήμανση. Να αναφερθεί ότι στο ίδιο σημείο υφίσταται εδώ και μήνες πρόβλημα στατικότητας στο εξωτερικό τοιχίο του αύλειου χώρου του γραφείου, καθιστώντας το σημείο επικίνδυνο για τους διερχόμενους

– Στους αγροτικούς δρόμους που οδηγούν ως επί το πλείστον σε καλλιέργειες ή στα ποιμνιοστάσια των κτηνοτρόφων του χωριού μας
Φυσικά, προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία του δικτύου που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις και προκαλούν φθορές στα αυτοκίνητα.

Από την πλευρά του το  poulatakefalonias.gr εφιστά την προσοχή στους αρμοδίους φορείς και τους παρακαλεί να κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες τους ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

poylata (1) poylata (2) poylata (3) poylata (5)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer