Εκδήλωση από την Ιόνιο Βιβλιοθήκη την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και της Εκδόσεις Πατάκη
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στον βυθό των Κυθήρων
Πολιτισμός
04/07/2016 | 19:04

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. και της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β. διατηρώντας  το  έντονο αίσθημα ευθύνης σε ότι αφορά τους σκοπούς λειτουργίας της,  ανοίγει τις πόρτες της στο νησί της Αφροδίτης τα μαγευτικά Κύθηρα, για να μας μεταφέρει νοερά μέσα από μια εκδήλωση μνήμης αναφορικά με την ιστορική στιγμή  της  κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα από τη χώρα μας.

Στον Αβλέμονα Κυθήρων, το τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης που «πάτησαν»  τα μάρμαρα του Παρθενώνα  πριν μας αποχαιρετήσουν και φυγαδευτούν για το μακρινό τους ταξίδι από το βυθό των Κυθήρων, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ.  στο καφέ «Αραχτοπωλείο»  του Στ. Κυριακάκη, στο κάτω λιμανάκι του Αβλέμονα με θέα τις βάρκες και τη θάλασσα των Κυθήρων  θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση:

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα, στον βυθό των Κυθήρων σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Για την εκδήλωση θα μιλήσει ο καθηγητής ΕΚΠΑ κος Γιώργος Λεοντσίνης σχετικά με το ναυάγιο του «Μέντορος» στις ακτές των Κυθήρων και την επιχείρηση διάσωσης, ανέλκυσης και αποστολής στο Λονδίνο των γλυπτών του Παρθενώνα.  Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου των ΕΚΔΟΣΕΩΝ  ΠΑΤΑΚΗ  «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» από τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή  ενώ αποσπάσματα του βιβλίου, θα διαβάσουν παιδιά – μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων με τις  δασκάλες τους  Κατερίνα Χάρου – Λεοντσίνη και  Μαρία Κωστοπούλου συνοδευμένα  με επτανησιακές καντάδες από την παιδική χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Χώρας – Καρβουνάδων υπό την καθοδήγηση της μουσικού κας Ειρήνης Περγαμιάν.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ευχαριστεί θερμά το μέλος της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β. κο Γιώργη Δρυμωνιάτη για την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης, το καφέ Αραχτοπωλείο του Σταύρου Κυριακάκη για την παραχώρηση του χώρου, το Τσιρίγο FM και τον κο Παναγιώτη Μπαχτή για την χορηγία επικοινωνίας,  τον κο Βαλέριο Καλοκαιρινό  από το photo cerigo για την φωτογραφική κάλυψη και τέλος τα Eleni΄s Srudio και τον  κο Ανδρέα Κονταράτο για την διάθεση των δωματίων φιλοξενίας.
Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer