Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Τα δώρα του περιφερειάρχη στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Εκκλησία
10/12/2014 | 22:47

Το πρώτο επίσημο γεύμα δόθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος αφού εξήρε την προσωπικότητα του Πατριάρχη τον καλωσόρισε στο Ιόνιο κάνοντάς του δώρο μία εικόνα με τους τρεις προστάτες των Επτανήσων, τον Άγιο Διονύσιο, τον Άγιο Σπυρίδωνα και τον Άγιο Γεράσιμο , έργο της Μονής του Αγίου Γερασίμου.

Επίσης του χάρισε αντίγραφο του πρώτου εντύπου που εκδόθηκε με τίτλο «Βιβλίο Ορθού Λόγου», του Letterio Augliera από το πρώτο τυπογραφείο που λειτούργησε στην Ανατολή μετά τον Γουτεμβέργιο και ήταν στην Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά το 1627.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε για τη σύνδεση του Πατριαρχείου με τον Επτανησιακό λαό μέσω του κοινού τους πολιτισμού και ευχαρίστησε για την υποδοχή του στα Επτάνησα. « Η διαχρονική αποστολή του Πατριαρχείου είναι η πνευματική διακονία του Γένους των Χριστιανών. Είναι η Πνευματική ενότητα διαφορετικών ανθρώπων χωρίς να ισοπεδώνεται η πολιτιστική και εθνική τους ιδιαιτερότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.

Το γεύμα δόθηκε στο Corfu holiday Palace παρουσία όλων των Μητροπολιτών των Ιονίων Νήσων (εκτός του Κεφαλληνίας).

Πηγή: lefkadapress.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer