Από τις 26 Μαρτίου έως και τις 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη από κλιμάκιο του ΚΚΕ
Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Γουλή στη Κεφαλονιά
Πολιτική
02/04/2014 | 23:00

Από τις 26 Μαρτίου έως και τις 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους περιφερειακούς συμβούλους Θ. Γουλή και Δ. Μαντζουράτο. Έγιναν επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, σχολεία του Ληξουρίου και του Αργοστολίου, καθώς και τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις στις οποίες παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι θέσεις – προτάσεις του ΚΚΕ για τις επικείμενες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Στις συζητήσεις εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και αγανάκτηση από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υποδομές (λιμάνι, δρόμοι, υδρευτικό δίκτυο Ληξουρίου και των χωριών της Παλλικής). Συγκεκριμένα η Επιτροπή Αγώνα μαζικών φορέων Κεφαλονιάς και η Λαϊκή Επιτροπή Ληξουρίου κατάγγειλαν ότι :

Δεν έχει δοθεί καμιά αποζημίωση για τις επισκευές και κατασκευές σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση με το ΦΕΚ 455 Τβ 25-02-2014 (που εκδόθηκε ειδικά για το σεισμό της Κεφαλονιάς), προχώρησε στην απαράδεκτη κατάργηση των επιστημονικά καθορισμένων συντελεστών υπολογισμού των ζημιών από το σεισμό, σε πλήρη διαφοροποίηση με τον ισχύοντα Κανονισμό Επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.). Αυτό οδηγεί στο να είναι σχεδόν μηδενικές οι αποζημιώσεις από το δημόσιο για τα στοιχεία σκυροδέματος (φέροντα οργανισμό).
Δεν έχει έρθει κανένα προκατασκευασμένο σπίτι, για να στεγαστούν οι άστεγοι, αν και υπήρχε δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα έστελνε όσα προκάτ χρειαζόταν οι κάτοικοι.
Μετά την αρχική διάταξη και προσωρινή αποκατάσταση των δρόμων δεν έχει ξεκινήσει καμιά διαδικασία επισκευής τους. Μάλιστα σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Παλλικής έχει χειροτερέψει η κατάσταση εξαιτίας των βροχοπτώσεων.
Στο λιμάνι του Ληξουρίου, που κατά τον κύριο Χρυσοχοΐδη θα είχε ολοκληρωθεί η επισκευή του μετά από δύο μήνες, δεν είχε αρχίσει καμιά εργασία.
Δεν έχει αρχίσει καμιά επισκευή στα σχολικά κτίρια.

Το μόνο που έχει γίνει είναι η μερική απόδοση αποζημιώσεων για τις κατεστραμμένες οικοσυσκευές.

Η παραπάνω κατάσταση δείχνει καθαρά ότι η κυβέρνηση με την ενεργό συμμετοχή της περιφερειακής και δημοτικής πλειοψηφίας και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει επεξεργαστεί πολιτικό σχέδιο του οποίου βασικός  στόχος είναι:

Να διανυθεί η προεκλογική περίοδος με υποσχέσεις και μικροεπισκευές σε δημόσιες υποδομές, σε κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτισμάτων. Μετά τις εκλογές θα αφεθούν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Παλλικής και της Κεφαλονιάς στην πλήρη εγκατάλειψη. Επιδιώκουν να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιδράσεις, και να εγκλωβιστεί λαϊκός κόσμος στους συνδυασμούς των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.  Προεκλογικά οι κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο υποσχεσιολογίας, ενώ παράλληλα καλλιεργούν την μοιρολατρία.

Η Επίσκεψη του κλιμακίου στο ΕΕΕΚ στα Φαρακλάτα κατέδειξε για άλλη μια φορά ότι το σχολείο αυτό έχει σοβαρή εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά παρότι έχει μειωθεί κάθετα η κρατική χρηματοδότηση του για λειτουργικές ανάγκες (από 18.000μειώθηκε στις 3.000). Απαιτείται άμεση επισκευή ενός τοιχίου της αυλής που γκρεμίστηκε ώστε να μπορούν  τα παιδιά να γυμναστούν.

Η Ιθάκη επίσης έχει αποψιλωθεί από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες,  η κατασκευή λιμανιού στον Πισαετό έχει εγκαταλειφθεί η συγκοινωνιακή της σύνδεση με Πάτρα – Σάμη έχει χειροτερέψει.

Ο λαός της Κεφαλονιάς και του Ληξουρίου καθώς και της Ιθάκης  έχει αγωνιστική πείρα, μπορεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και να καταδικάσει την περιφρόνηση των λαϊκών αναγκών απ’ όλα τα άλλα κόμματα. Να υπερψηφίσει το συνδυασμό του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και την Λαϊκή Συσπείρωση στις Περιφερειακές και Δημοτικές  εκλογές.

goulhs

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia