Μια τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από το δράμα με τους δώδεκα νεκρούς από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Λευκάδας
Σώθηκαν στην Κεφαλονιά, πνίγηκαν στη Λευκάδα
Κοινωνία
17/11/2013 | 11:32

Μια τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από το δράμα με τους δώδεκα νεκρούς από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Λευκάδας.

Πρόκειται για την ιστορία του 36χρονου Ζαχαριά και των τριών παιδιών του, του ηλικίας 3,5 ετών Μοχάμεντ, της ηλικίας 5,5 ετών Σαντ και του 8χρονου Γουάντ για τους οποίους το ταξίδι στην ελπίδα μετατράπηκε σε ταξίδι στο θάνατο.

Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα η τετραμελής οικογένεια – καθώς η μητέρα των τριών παιδιών δεν βρίσκεται στη ζωή – είχε επιχειρήσει παρόμοιο ταξίδι από την Κεφαλονιά με προορισμό την Ιταλία, αλλά τότε είχαν εντοπιστεί από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και, στη συνέχεια, άνδρες του Λιμενικού.

Ο 36χρονος πατέρας είχε, τότε, 20 ημέρες περιθώριο για να εγκαταλείψει την Ελλάδα μαζί και τα χρήματα για τα εισιτήρια.

Επειδή, όμως, δεν ήθελε επ’ ουδενί να επιστρέψει στη Συρία αλλά να πραγματοποιήσει το όνειρό του για να φτάσει στη Δανία, επέλεξε με τα χρήματα αυτά να αγοράσει από το κύκλωμα των δουλεμπόρων τα «εισιτήρια του θανάτου» για την Ιταλία.

Το ταξίδι, όμως, αυτό δεν ξεκίνησε ποτέ αφού η πλαστική βάρκα στην οποία επιβιβάστηκε ο Ζαχαρίας και τα τρία παιδιά ανατράπηκε και τους παρέσυρε στο θάνατο.

metanastes10-11-13

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer