Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε συναγερμό γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς, μαζί με όλο το λαό μας ενάντια στην άρση του χαρακτηρισμού του Νομού ως σεισμόπληκτου.
Σύσκεψη – συγκέντρωση για μέτρα υπέρ των σεισμόπληκτων μαθητών
Κοινωνία
03/03/2016 | 08:31

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε συναγερμό γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς, μαζί με όλο το λαό μας ενάντια στην άρση του χαρακτηρισμού του Νομού ως σεισμόπληκτου. Το ΦΕΚ 417/Β/22-02-2016 χαρακτηρίζεται πλέον ως σεισμόπληκτες περιοχές μόνο την Έρισο και την Ιθάκη. Γίνεται όχημα για την πλήρη εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων, μέσα από το διαχωρισμό τους σε «παλιούς» και «νέους», στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ. Την ίδια ώρα παραμένουν τεράστια προβλήματα από τις πληγές των σεισμών. Είναι ανοικτά όλα τα μέτωπα που αφορούν τις δημόσιες υποδομές και τα σχολεία. Η κυβέρνηση λέει προκλητικά ψέματα για δήθεν αποκατάσταση των προβλημάτων, για μέτρα που διατηρούνται και επεκτείνονται, για χρήμα που έχει ρεύσει άφθονο στους άστεγους, για σχολεία και μαθητές που ζουν σε «προνομιακές» καταστάσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Κάτω από αυτό το σκεπτικό στιγματίζονται τα αιτήματα για σύγχρονες – ασφαλείς υποδομές και αντισταθμιστικά μέτρα (ΠΔΣ, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για λόγους ασφαλείας, ποσόστωση κλπ) ότι εκθέτουν τα σχολεία!!! Η ΕΛΜΕ-ΚΙ που αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική εγκατάλειψης των σεισμοπλήκτων χαρακτηρίζεται «κομματική» και ανεπιθύμητη, εμποδίζεται η επαφή της με τους μαθητές και προπηλακίζεται. Την ίδια ώρα οι κεφαλονίτες μαθητές εξαιρούνται ακόμη και από την ποσόστωση για φέτος. Συνολικά σηματοδοτείται ο δρόμος και για άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Είναι ευθύνη του λαού μας, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών να μην επιτρέψουν να παραμείνουν εφ’ όρου ζωής σε «σχολεία σφαγεία». Να μην επιτρέψουν την εγκατάλειψη των σεισμοπλήκτων. Να αντισταθούν στην κλοπή των χρημάτων των κωδικών για αποκατάσταση σχολείων και υποδομών για να δοθούν στο κεφάλαιο για την ανάπτυξη των κερδών του.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δίνει έναν τιτάνιο αγώνα κόντρα στο ρεύμα. Χωρίς τη μαζική κινητοποίηση όλων μας είναι φανερό το τι θα συμβεί. Όλοι μαζί, συσπειρωμένοι γύρω από τις διεκδικήσεις για τα συμφέροντα της πλατιάς πλειοψηφίας των παιδιών της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς, να δώσουμε τη μάχη.
Μπορούμε!!!
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για 15μελή – Συλλόγους Γονέων κλπ:
Να παραταθεί ο χαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου, και να διατηρηθεί το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε ατομικές κατοικίες και δημόσιες υποδομές (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο, πολιτιστικά μνημεία, αποχετευτικό δίκτυο, ύδρευση κλπ).
Μέτρα για όλους τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους (επίδομα ενοικίου, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, οικίσκοι για τους άστεγους, νέες εργατικές στο Ληξούρι, αποζημιώσεις κλπ), χωρίς διαχωρισμούς σε «παλιούς» και «νέους».
Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές με νέα σχολεία, με 100% κρατική χρηματοδότηση, με ουσιαστικούς αντισεισμικούς ελέγχους και θωράκιση παντού. Να δρομολογηθούν τώρα νέο σχολικό συγκρότημα για το Ληξούρι, νέο μηχανουργείο για το ΕΠΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα που εκκρεμούν.
Να μην επιστρέψουν τα σχολεία σε ακατάλληλα και πεπαλαιωμένα κτίρια (πχ παλιό συγκρότημα 2ου – 3ου Γυμνασίου). Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων. Να ληφθούν μέτρα για το νέο συγκρότημα στο Φαραώ (πχ κλειστό γυμναστήριο, διευθετήσεις χώρων, πρόσθετες ρυθμίσεις για την ασφάλεια των μαθητών).
Να ολοκληρωθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό, να προχωρήσουν τα έργα με πλήρη διασφάλιση των πολεοδομικών όρων που προβλέπονται, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις.
Να αποκατασταθεί όλο το εσωτερικό δίκτυο που αφορά τις σχολικές μεταφορές και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από βραχοπτώσεις. Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές, με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία.
Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την έκταση του Νομού (κερκίδες Κεραμειών, κεντρικό γήπεδο Αργοστολίου κοκ).
Να παραμείνει για σχολική χρήση όλη η έκταση του «Ξενία» και να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση στα Ράγια του Πόρου και εκεί να γίνει το νέο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.
Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.
Αργοστόλι 03/03/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer