Στο πλαίσιο της επικείμενης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Σύσκεψη για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Πολιτική
04/01/2013 | 19:11

Σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους της περιοχής στο πλαίσιο της επικείμενης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής, η βουλευτής του Νομού κα Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος Ευάγγελος, Οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Γρουζή Τζόγια και ο κ. Γαλιατσάτος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Κ.Ι. κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Τραυλός Σταύρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γαλιατσάτος Σπύρος, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Μαρκάτος Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής κ. Γαλάτης Άγγελος, εκπρόσωποι των κομμάτων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι κλάδοι υψηλής προτεραιότητας  προς χρηματοδότηση για τις Περιφερειακές μας Ενότητες και κατατέθηκαν σημαντικές παρατηρήσεις, για ελλείψεις δράσεων. Τέθηκε από τους παρευρισκόμενους το θέμα της αλλαγής των κριτηρίων επιλεξιμότητας, προκειμένου να ληφθεί σοβαρά υπόψη η δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Οι δράσεις που θα περιλαμβάνονται σε κλάδους με υψηλή προτεραιότητα προς χρηματοδότηση θα είναι εκείνες του τουρισμού, του εμπορίου των υπηρεσιών και της μεταποίησης.

Το σύνολο των προτάσεων αυτών θα  επεξεργαστεί ο φορέας μας και θα αποτελέσει μέρος της συνολικής πρότασης που θα κατατεθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο αρμόδιο υπουργείο την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έναρξης της ενίσχυσης.

Η Περιφέρεια θα έχει ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό που αποτελεί μια ουσιαστική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας που ασφυκτιούν από τις δυσοίωνες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer