O Σύλλογος των Δημοτικών Υπαλλήλων δεν είναι Υπηρεσία αλλά εκλεγμένο Συλλογικό Όργανο.
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων: “Καταδικάζουμε την πολιτική του διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ημέτερους και μη”
Κοινωνία
11/09/2016 | 09:16

O σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου σε τακτική συνεδρίαση του συζήτησε το θέμα του εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών με τίτλο « Αναγκαιότητα για καταγραφή θέσης στήριξης» , υπογεγραμμένο από τον προϊστάμενο της αντίστοιχης Δ/νσης , με αριθμό

Πρωτοκόλλου του Δήμου καθώς και σε έντυπο της υπηρεσίας και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα παρακάτω :

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ο σύλλογος μας δηλαδή ,ο Θεσμικός συνδικαλιστικός Οργανισμός, λαμβάνει εγγράφως , ενυπογράφως και επίσημα από τις υπηρεσίες ,εντολές για την «αναγκαιότητα συμμόρφωσης και στήριξης» , καθ υπόδειξην .

Καταρχήν δηλώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα και στηρίζουμε την άποψη του συναδέλφου Μάκη Παυλάτου για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει η πλειοψηφία των συναδέλφων του Δήμου και όχι μόνο της Οικονομικής Υπηρεσίας προκειμένου να ανταποκριθεί στο ακέραιο των καθηκόντων τουςκάτω από τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα λόγω των πολιτικών επιλογών των τελευταίων κυβερνήσεων εις βάρος των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα όμως δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε τις υποδείξεις και τις εντολές του (αναγκαιότητα) χρησιμοποιώντας την υπηρεσιακή του ιδιότητα ως Προϊσταμένου της Δ/νσης των Οικονομικών Υπηρεσιών επικυρώνοντας μάλιστα την άποψη μας αυτή ,εφόσον το έγγραφό του φέρει αριθμό πρωτοκόλλου του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Εδώ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Σύλλογος των Δημοτικών Υπαλλήλων δεν είναι Υπηρεσία αλλά εκλεγμένο Συλλογικό Όργανο και δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα κανένα δικαίωμα σε κανέναν υπηρεσιακό αλλά και σε κανένα πολιτικό παράγοντα να του δίνει κατευθύνσεις και εντολές ούτε για την λειτουργία του αλλά πόσο μάλλον για το περιεχόμενο των αποφάσεων του. Μεγάλο ατόπημα του συναδέλφου να προσπαθήσει να νουθετήσει τον ΣΎΛΛΟΓΟ και ελπίζουμε με δεύτερη σκέψη να το αντιληφθεί.

Διερωτόμαστε αν οι υπόλοιποι συνάδελφοι της υπηρεσίας του ενημερώθηκαν και εγκρίνουν την περίεργη προσέγγισή του στο σύλλογο. Η συναδελφική αλληλεγγύη είναι αυτονόητη , δεν απαιτείται εγγράφως , αλλά κερδίζεται με την συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλογικού οργάνου με την ιδιότητα του εργαζόμενου – συναδέλφου και όχι με τον υπηρεσιακό τίτλο.

Οι διαπροσωπικές αντιπαραθέσεις των προϊσταμένων με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης παρότι αντιδεοντολογικές , δεν αφορούν το σύλλογό μας καθώς στο δημοτικό συμβούλιο είναι θεσμικά , συλλογικό πολιτικό όργανο που εκφράζονται απόψεις ,κρίσεις και επικρίσεις σε πολιτικό και μόνον επίπεδο .

Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι συνάδελφοι να προσφεύγουν στην αρωγή του συλλόγους τους ,όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με τους υπηρεσιακούς είτε με τους πολιτικούς παράγοντες , αποτελεί δε πανελλήνια πρωτοτυπία υπάλληλοι ,κατά την αντίληψη τους, να διώκονται από την Αντιπολίτευση , της οποίας ο ρόλος είναι κατά κύριο λόγο Ελεγκτικός και οφείλουμε σύμφωνα με τον κώδικα να την ενημερώνουμε αντικειμενικά σε ότι ερωτά δίχως να εκφράζουμε τις απόψεις μας και τα προσωπικά μας συναισθήματα . Οι υπάλληλοι πρέπει να θίγονται μόνον όταν επιτρέπουν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους να παρεμβαίνουν στα πλαίσια των καθηκόντων και κατά παράβαση των νόμων .

Αδυνατούμε να στηρίξουμε Προϊσταμένους Υπηρεσίας που είναι κοινό μυστικό ότι ,σε νευραλγικό πόστο, στο γραφείο προϋπολογισμού «απασχολείται » συνταξιούχος τέως υπάλληλος του Δήμου Κεφαλονιάς με την σιωπηρή ανοχή της . Το φαινόμενο αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό ,αφού και στην Διοίκηση υπάρχουν και εργάζονται τέως υπάλληλοι , πάλι με την ίδια ανοχή, καθώς και από τη στελέχωση του γραφείου του Α/δημάρχου Αργοστολίου ελλείπουν παντελώς οι διορισμένοι νομίμως υπάλληλοι του Δήμου Κεφαλονιάς και έτσι δεν διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του γραφείου του ,αλλά και το κύρος του Α/Δημάρχου . Καταδικάζουμε τις διαχρονικά βίαιες μετακινήσεις Προϊσταμένων των Υπηρεσιών του Δήμου .

Καταδικάζουμε την απαξίωση των Υπηρεσιών του Δήμου με την τακτική της υποστελέχωσης τους.

Καταδικάζουμε την πολιτική του διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ημέτερους και μη, με αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι να έχουν τεθεί στον πάγο, χωρίς καθήκοντα και κάποιοι πρώην συνάδελφοι συνταξιούχοι να εργάζονται ως απαραίτητοι ακόμη στον Δήμο. Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν το σύλλογο να ενδυναμώσουν το ρόλο του προκειμένου να εκμηδενιστούν τα παραπάνω φαινόμενα και να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που θεσμικά υπηρετούμε .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer