Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει την παρελκυστική τακτική του ΥΠΕΘ σχετικά με την μη πραγματοποίηση μέχρι σήμερα των σχολικών αθλητικών αγώνων – αθλοπαιδιών.
Σχολικοί Αγώνες: Κωλυσιεργία και μεθοδευμένη υποβάθμιση
Κοινωνία
06/03/2017 | 09:06

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει την παρελκυστική τακτική του ΥΠΕΘ σχετικά με την μη πραγματοποίηση μέχρι σήμερα των σχολικών αθλητικών αγώνων – αθλοπαιδιών, με εξαίρεση τους αγώνες μπάσκετ γυναικών και ανδρών, οι οποίοι έγιναν με χορηγίες. Η καθυστέρηση στην διενέργεια της Α΄ Φάσης των αγώνων οφείλεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπευθύνων, στην νέα προσαρμογή που απαιτεί ο νέος νόμος 4412/16 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών. Η φετινή κωλυσιεργία έρχεται να προστεθεί στην συνολικότερη και μεθοδευμένη υποβάθμιση των Σχολικών Αγώνων και συνολικά του σχολικού αθλητισμού, που έχουν επιβάλλει τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις στα πλαίσια των περικοπών στους προϋπολογισμούς, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια για τους Δανειστές, την πριμοδότηση του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητας αλλά και προκειμένου να διαμορφώσουν σιγά – σιγά το νέο σχολείο στο οποίο η Φυσική Αγωγή δεν έχει ουσιαστικά χώρο. Πιο συγκεκριμένα η τακτική που μονιμοποιείται τα τελευταία χρόνια είναι να στριμώχνονται χρονικά οι Αγώνες της Α΄ και Β΄ Φάσης, να γίνονται όλο και περισσότερες περικοπές στις δαπάνες για μεταφορά, διαιτησίες, αποζημιώσεις, διατροφή κλπ, να μην παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους και στην αγωνιστική διαδικασία κ.α. Πρόκειται για μια εσκεμμένη και βήμα – βήμα υποβάθμιση των αγώνων, που μοιραία οδηγεί στην κατάργηση και αυτού του δικαιώματος της νεολαίας, αφού αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης υποβάθμισης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ απαιτεί εδώ και τώρα γενναία χρηματοδότηση και σε αυτό το πλαίσιο να λυθούν όλα τα διαδικαστικά ή γραφειοκρατικά προβλήματα που ουσιαστικά είναι προσχηματικά, προκειμένου να γίνουν έστω και την τελευταία στιγμή οι Σχολικοί Αγώνες για το Σχολικό Έτος 2016-17 και να μην εξελιχθούν σε μια παρωδία ή σε ντε φάκτο κατάργηση.

Διεκδικούμε:

  • Η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη Φυσική Αγωγή ως καθολικό δικαίωμα που το απολαμβάνουν όλοι οι νέοι και όλοι οι μαθητές, να χορηγεί όλα όσα χρειάζονται για τη Φυσική Αγωγή και την άθληση της νεολαίας: Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκή χρηματοδότηση.
  • Να δοθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανανέωση και συντήρηση του εξοπλισμού σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και στους δήμους, επισκευή όλων των σεισμόπληκτων αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Σε όλα τα παιδιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναγωνιστικές εκδηλώσεις και σχολικά πρωταθλήματα, ημερίδες, αθλητικές βδομάδες με σύγχρονες μεθόδους γύμνασης, τα οποία θα εντάσσονται στο πρόγραμμα των σχολείων και θα πραγματοποιούνται σε όλη την περιφέρεια.
  • Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στην υγεία των μαθητών – αθλητών με την καθιέρωση ανά τρίμηνο δωρεάν προληπτικών και εξειδικευμένων εξετάσεων για όλους τους μαθητές, με ευθύνη του κράτους και με την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητιάτρου σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και τους αγώνες.

Αργοστόλι 06/03/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer