Θα πραγματοποιηθεί βράβευση των πρέσβεων του Ισραήλ και της Σερβίας ως εκπρόσωπους χωρών που βοήθησαν τα νησιά μας τη δύσκολη εκείνη περίοδο
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τους σεισμούς του 1953
Κοινωνία
19/08/2013 | 15:18

Με αφορμή την επέτειο των εξήντα ετών από τους σεισμούς του 1953 και με γνώμονα την ανάγκη να διατηρήσουμε αλώβητη στο χρόνο την ανάμνηση των τραγικών εκείνων στιγμών που χάραξαν ανεξίτηλα την πορεία μας στον χρόνο και κυρίως όλων των προσφιλών μας συντοπιτών που απωλέσθηκαν στην επέλαση του εγκέλαδου, συνεχίζοντας  τις εκδηλώσεις  μνήμης που διοργανώνουμε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και το Δήμο Κεφαλονιάς.

Σας προσκαλούμε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:00 στο Δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος» όπου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας Θα πραγματοποιηθεί βράβευση  των πρέσβεων του Ισραήλ κου Arye Mekel και της Σερβίας κου Dragan Zupanjevac, ως εκπρόσωπους χωρών που βοήθησαν τα νησιά μας τη δύσκολη εκείνη  περίοδο.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παρουσίαση του Αρχείου του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Ιερόθεου Βουή με τίτλο «Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Ιερόθεος Βουής στην δίνη των σεισμών του 1953 – σελίδες και φωτογραφίες από το αρχείο του».

Την παρουσίαση θα κάνει ο Πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Ιωάννης Μεσσολωράς και ο κ. Διονύσιος Γαρμπής Οδοντίατρος-ερευνητής.

Η παρουσία σας, στα δρώμενα, είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Συνιστά ένδειξη σεβασμού στις ζωές που παρέσυρε η λαίλαπα της καταστροφής. Συνιστά απόδειξη της ενότητας, της ομοψυχίας, όλων αυτών που μας συνδέουν και μας οπλίζουν με κουράγιο και υπομονή να παλέψουμε, να νικήσουμε να αναγεννηθούμε. Συνιστά δήλωση, γνώσης και πίστης. Γνώσης των κινδύνων, γνώσης των δυσκολιών και πίστης, ότι μπορούμε να υπερβούμε και να αντιμετωπίσουμε τα πάντα από κοινού, με αισιοδοξία, εσωτερική δύναμη και αμοιβαιότητα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer