Ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και καλούμε το σύνολο του κλάδου να συνεχίσει το μεγάλο «όχι» στη διαδικασία της αξιολόγησης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κοινωνία
18/06/2014 | 10:25

Την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιούνη έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών (πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στα πλαίσια της αξιολόγησης. Η δυναμική παρουσία  συναδέλφων νηπιαγωγών, δασκάλων, και καθηγητών έξω από το 2ο Δημοτικό Αργοστολίου, όπου θα υλοποιούνταν τα σεμινάρια, απέτρεψε την πραγματοποίησή τους.

Ως  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και καλούμε το σύνολο του κλάδου να συνεχίσει το μεγάλο «όχι» στη διαδικασία της αξιολόγησης, όποια μορφή και αν αυτή πάρει. Να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε σε Κεφαλονιά –Ιθάκη τις πρωτοβουλίες αντίστασης που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή σε όλη την χώρα. Να καταδείξουμε δυναμικά και να μπλοκάρουμε την πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου -Ευρωπαϊκής Ένωσης –ΔΝΤ που παγιώνει σε μόνιμο εφιάλτη τη φτώχεια και τις απολύσεις για όλους τους εργαζόμενους.

Η «αξιολόγηση» είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείται για να «νομιμοποιηθούν» στη συνείδηση του λαού οι χιλιάδες απολύσεις στην εκπαίδευση και όλο το Δημόσιο. Όποιο τμήμα της εκπαίδευσης θεωρείται ότι αποφέρει κέρδος θα χαριστεί στον ιδιωτικό τομέα (όπως ακριβώς έγινε με τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ που καταργηθήκανε και δόθηκαν σε ιδιωτικά ΙΕΚ). Ό,τι δεν ενδιαφέρει την «ιδιωτική πρωτοβουλία» θα υποβαθμίζεται, θα υπολειτουργεί.

Η κυβέρνηση με τον τελευταίο ανασχηματισμό έκανε το χιλιοειπωμένο που λέει ο λαός «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Στόχος της παραμένει να απολυθεί (αρχικά) το 15% των δημοσίων υπαλλήλων. Οι απολύσεις αποτελούν μία από τις όψεις του αντεργατικού κατήφορου. Σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών, την ιδιωτικοποίηση των πάντων επιδιώκουν τη «μετάλλαξη» τη δική μας και των παιδιών μας σε σύγχρονους σκλάβους που θα λένε και «ευχαριστώ», όταν και όπως θα πληρώνονται τα «200 ευρώ» του κάθε προγράμματος ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η κινητοποίηση της Πέμπτης –Παρασκευής αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι μόνο η αγωνιστική αλληλεγγύη μπορεί να βάλει φραγμό στην εργασιακή μας εξαθλίωση.

 

Αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα συσπείρωσης και μαζικής συμμετοχής όλων μας στις διαδικασίες –συνελεύσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ  αλλά και την άμεση προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στον πραγματικό συντονισμό των σωματείων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης –τόσο στην εκπαίδευση (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές) όσο και σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με συνελεύσεις, συντονισμό από τα κάτω και δημιουργία κοινών επιτροπών αγώνα.

 

Με αγωνιστική αισιοδοξία και ελπίδα. Με τα δικαιώματα και της ανάγκες μας ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer