Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχουν πολλά δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις που λόγω των χρόνων, της κακής συντήρησης, σχεδιασμού κλπ. παρουσιάζουν υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
Συνεργασία Περιφέρειας – Δήμων για την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων
Κοινωνία
24/03/2016 | 15:07

Η ΠΙΝ έχοντας συναισθανθεί την ευθύνη της για την προστασία των ενεργειακών πόρων, καταβάλλει έμπρακτα κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων στην περιοχή ευθύνης της.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής για οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις για το έργο «Ενεργειακό αποτύπωμα Ιονίων Νήσων» στο οποίο συμβαλλόμενοι είναι επίσης οι Δήμοι Κέρκυρας, Παξών, Λευκάδας, Μεγανησίου, Ιθάκης και Ζακύνθου.

 

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχουν πολλά δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις που λόγω των χρόνων, της κακής συντήρησης, σχεδιασμού κλπ. παρουσιάζουν υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Το έργο λοιπόν, στοχεύει στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων – εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από δημόσιους φορείς.

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων που συμμετέχουν στις προγραμματικές συμβάσεις αφορά:

  • Στην αποτύπωση των ενεργειακών αναγκών των νησιών της ΠΙΝ,
  • Στην καταγραφή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του οδικού εθνικού δικτύου δικαιοδοσίας της Περιφέρειας (επαρχιακό, εθνικό) αλλά και του δημοτικού εθνικού δικτύου.
  • Στην επιλογή κτιρίων – εγκαταστάσεων που χρήζουν ενεργειακής αναβάθμισης
  • Στην μελέτη και εκτέλεση έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων (σχολείων, δημοσίων κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α.)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer