Εξέλιξη της προσπάθειας αποτελεί η πρωτοβουλία για τη χθεσινή ημερήσια εκδρομή που πραγματοποιήθηκε
Συνεργασία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας-Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου
Κοινωνία
01/10/2015 | 17:41

Οι ανάγκες των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα είναι μια κατάσταση που χρήζει πολύπλευρης και συνεχούς προσπάθειας και συνεργασίας, τόσο ανάμεσα στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όσο και ανάμεσα στους ίδιους τους λήπτες των υπηρεσιών και των οικογενειών τους με τις υπηρεσίες.

Αντίστοιχο παράδειγμα καλής συνεργασίας αποτελεί η συνεργασία της  Κινητής Μονάδας Ψυχικής  Υγείας Κεφαλονιάς –  Ζακύνθου – Ιθάκης (ΑμΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ») και του  Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου (ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»).

Επίσης παράδειγμα καλής συνεργασίας αλλά και ενεργούς συμμετοχής και πρωτοβουλίας των ίδιων των ληπτών αλλά και των οικογενειών τους αποτελεί η Ομάδα κινητοποίησης – κοινωνικοποίησης ασθενών που ξεκίνησε στις 10/6/15 με πρωτοβουλία μητέρας εξυπηρετούμενης από την ΚΜΨΥ και πραγματοποιείται στην έδρα της «ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ» σε εβδομαδιαία βάση, με περιεχόμενο δημιουργικές δραστηριότητες, αλλά και δράσεις κοινωνικοποίησης.

Εξέλιξη της παραπάνω προσπάθειας αποτελεί  η πρωτοβουλία για τη χθεσινή ημερήσια εκδρομή που πραγματοποιήθηκε  με τη συνεργασία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής  Υγείας Κεφαλονιάς –  Ζακύνθου – Ιθάκης και του  Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου, στην οποία συμμετείχαν 20 λήπτες και από τις 2 υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Ρομπόλας στα Ομαλά, στάση στον Αίνο, την Αγία Ευφημία και το Μύρτο.

Δράσεις σαν την παραπάνω αποτελούν κομμάτι της συνεχούς προσπάθειας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα, κινητοποίησης και κοινωνικοποίησής τους, παρέχοντας τους τη δυνατότητα μέσα από «επανορθωτικές εμπειρίες» σαν και αυτή να καταπολεμήσουν το «τραύμα» της ψυχικής ασθένειας και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση με τον εαυτό τους, τον διπλανό τους, την Κοινότητα και την κοινωνία συνολικότερα αλλά και να ξαναθυμηθούν την επαφή με τις ομορφιές της ζωής.

Προσκαλούμε την τοπική κοινωνία να είναι δίπλα μας στη συνεχή αυτή προσπάθειά μας, να σπάσει τα δεσμά της προκατάληψης και των στερεοτύπων και να καταπολεμήσει στην πράξη το «κοινωνικό στίγμα» που συνοδεύει διαχρονικά τόσο την ψυχική νόσο, όσο και τους ψυχικά πάσχοντες, καθώς η ψυχική νόσος αποτελεί πρόβλημα υγείας το οποίο δεν το επιλέγει κάποιος και το οποίο θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας.

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση όλων μας!

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της «ΑμΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ»

metabash (2) metabash (3) metabash (4) metabash (5) metabash (6) metabash (7) metabash (8) metabash (9) metabash (10) metabash (11) metabash (12) metabash (13) metabash (14) metabash (15)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer