Στον Πόρο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελείου-Πρόνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου
Συνελήφθη 35χρονη για κατοχή και εμπορία 10.000 κροτίδων
Κοινωνία
02/05/2013 | 18:00

Συνελήφθη χθες (01.05.2013) το πρωί στον Πόρο Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελείου-Πρόνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 35χρονη ημεδαπή για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της 35χρονης, διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα και διέθετε προς πώληση κροτίδες.

Από την εξέλιξη του ελέγχου εντοπίστηκαν συνολικά στο κατάστημα και σε αποθηκευτικό χώρο αυτού, συνολικά 10.140 κροτίδες.

krotides

Η 35χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από την Αστυνομική Διεύθυνσης Κεφαλονιάς την τρέχουσα περίοδο αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διάθεσης βεγγαλικών πυροτεχνημάτων, κροτίδων και άλλων παιδικών αθυρμάτων, η ανεξέλεγκτη χρήση των οποίων εγκυμονεί κίνδυνο για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.

Επισημαίνεται ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια καθώς :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.
  • Τα παιδιά πρέπει να αποτρέπονται  από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενώ οι ενήλικοι, δεν πρέπει να  χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος τα παιδιά να τους μιμηθούν.

Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε  στην επίσημη Ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer