Στις 22 Δεκεμβρίου τιμούμε με την εκδήλωσή μας τους δημιουργούς συνθέτες της Επτανησιακής Σχολής, τη μουσική παράδοση των νησιών μας και το αθηναϊκό τραγούδι.
Συναυλία του Συλλόγου Δαμουλιανάδων
Πολιτισμός
15/12/2014 | 19:46

150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Ο Σύλλογός μας τιμά την ιστορική μας επέτειο με το ιστορικό αφιέρωμα που παρουσίασε στο χωριό μας, τα Δαμουλιανάτα, το καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία και με μια μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη στο επτανησιακή μουσική και το αθηναϊκό λαϊκό τραγούδι.
Με την Ένωσή τους οι Επτανήσιοι μετέφεραν στην ελεύθερη Ελλάδα εκτός από τις ριζοσπαστικές ιδέες τους και τον πολιτισμό τους. Τα νησιά μας υπήρξαν φάρος και δίαυλος πολιτισμού Δύσης και Ανατολής. Η πρώτη λόγια Σχολή Γραμμάτων και Τεχνών της πατρίδας μας η Επτανησιακή δημιούργησε την Αθηναϊκή Σχολή. Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Λαυράγκας, ο Λαμπελέτ, ο Μάντζαρος κ.α. έγραψαν την πρώτη λόγια μουσική. Αυτή η μουσική μεταφέρθηκε στην Αθήνα και δημιουργήθηκε το αθηναϊκό λαϊκό τραγούδι, την οπερέτα, την καντάδα.
Στις 22 Δεκεμβρίου τιμούμε με την εκδήλωσή μας τους δημιουργούς συνθέτες της Επτανησιακής Σχολής, τη μουσική παράδοση των νησιών μας και το αθηναϊκό τραγούδι.
Ο συμπατριώτης μας μαέστρος , Παναγής Μπαρμπάτης, ταλαντούχος μουσικός και άξιος συνεχιστής εκείνων, θα διευθύνει τις χορωδίες και τη μαντολινάτα σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα και αξέχαστα τραγούδια. Εξαιρετικοί σολίστες θα μας μαγέψουν με τις ερμηνείες τους και όλοι οι καλλιτέχνες θα μας χαρίσουν μια μαγευτική βραδιά.
Σας περιμένουμε όλους, να τραγουδήσουμε, να χαρούμε και επειδή θα είναι παραμονή των Χριστουγέννων , χρειαζόμαστε την καλή μουσική για να νιώσουμε λίγο καλύτερα. Γιατί η μουσική, « και νεκρούς ανασταίνει».
Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματέα του Συλλόγου κ. Γεωργία Ζαφειράτου. Τηλ. : 69772022198

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer