Η σημαντική για τη βιομηχανία του Τουρισμού Έκθεση αναπτύσσεται από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Βουκουρέστι.
Συμμετοχή της Κεφαλονιάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας (Romexpo – 2016)
Τουρισμός
27/02/2016 | 09:54

Με θετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Τουρισμού, ο Δήμος Κεφαλονιάς θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας ROMEXPO, εκπροσωπούμενος από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο.
Η σημαντική για τη βιομηχανία του Τουρισμού Έκθεση αναπτύσσεται από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Βουκουρέστι.
Η Κεφαλονιά, έχοντας διαχρονικούς πολιτιστικούς δεσμούς με τη Ρουμανία, αποτελεί σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό όχι μόνο των Ρουμάνων, αλλά και των ευρύτερων Χωρών των Βαλκανίων.
Στα πλαίσια αυτά, για δεύτερη συνεχή χρονιά γίνεται μία ευρύτερη Τουριστική προβολή του Νησιού στη συγκεκριμένη Έκθεση, με διανομή πληροφοριακού έντυπου τουριστικού υλικού και επαφές με Παράγοντες, Δημοσιογράφους και Στελέχη της Τουριστικής Βαλκανικής Οικογένειας, με σκοπό την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών Τουριστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται με επιτυχία στην Κεφαλονιά.

an-3
Με το πλεονέκτημα της οδικής διασύνδεσης, μέσω Εγνατίας Οδού, οι γειτονικές Χώρες των Βαλκανίων αποτελούν ένα φιλικό ταξιδιωτικό περιβάλλον , που η Κεφαλονιά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναπτύξει περαιτέρω.
Επιπλέον, μέσω της ιστορικής προσωπικότητας του Παναϊτ Ιστράτι , αλλά και της μεγάλης Κεφαλονίτικης παροικίας που δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα κυρίως στην περιοχή της Βραίλα ,υπάρχει ένας διαρκής σύνδεσμος επικοινωνίας ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ρουμανία.
Τέλος, η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στη Δυτική Ελλάδα (με έδρα την Πάτρα) κ.Μαριάννα Κρατσιούν, έχοντας τιμηθεί από το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, αποτελεί έναν επιπλέον δεσμό υποστήριξης της ταξιδιωτικής φιλίας μεταξύ του Νησιού και της Ρουμανίας.

kekatos_roumanoi

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer