Τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Νύσσης Ελευθέριου Κατσαΐτη, καταγόμενου από το Ληξούρι Κεφαλονιάς.
Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο του Νύσσης Ελευθέριου
Εκκλησία
20/01/2013 | 21:07

Του Παναγή Φωκά

Τελέσθηκε, σήμερα Κυριακή 20 Ιανουαρίου, μετά τη θεία λειτουργία στο προσκύνημα της Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Πολιτεία της Κηφισίας από το συμπατριώτη μας αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χαρτουλιάρη το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Νύσσης Ελευθέριου Κατσαΐτη, καταγόμενου από το Ληξούρι Κεφαλονιάς. Ο μακαριστός γέροντας είχε διατελέσει για μια δεκαετία ως αρχιμανδρίτης προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος και είχε συντελέσει τα μέγιστα δια την κατασκευή του. Είχε υπηρετήσει επίσης ως πρωτοσύγκελος στις Μητροπόλεις Φιλίππων και Περιστερίου, ως και στο Οικουμενικού Πατριαρχείο.  Εξελέγη επίσκοπος Νύσσης υπηρετώντας στη Μ. Βρετανία. Με την Κεφαλλονίτικη εξυπνάδα και κυρίως την Ληξουριώτικη που τον διέκρινε άφησε σπουδαίο έργο απ΄ όπου και αν πέρασε.

Την ίδια ημέρα τελέσθηκε στο προσκύνημα και το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής  Μαργαρίτας φίλη, μέλος του φιλόπτωχου του προσκυνήματος και μεγάλης φιλάνθρωπου της εποχής μας όπως ανέφερε ο πατήρ Νικόλαος στο λόγο του, ο οποίος ευχήθηκε να βρεθούν στις σημερινές δύσκολες ώρες για την Ελλάδα μας  μιμητές του έργου των προμνημονευθέντων.

Διακρίναμε πολλούς Κεφαλλήνες και Κηφισιώτες συγγενείς των εκλιπόντων μεταξύ των οποίων τους δημοτικούς συμβούλους Κηφισίας κα Μπομπάκου, κα Πιτίδη, κο Αυλίτη, κ. Θωμάκο, τους Κεφαλλήνες κ. Μπεκατώρο, κ. Μεταξά, κ. Αγγελάτο, τους καθηγήτες κ. Μποροβά, κ. Αποστολόπουλο, κ. Παπαγεωργίου, κ.α.

Αιωνίας τους η μνήμη.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer