«Θέλουμε αυτόνομο Δήμο» φώναξαν δεκάδες πολίτες της Παλικής. Διεκδικούν αυτόνομο δήμο. Τι αναφέρει το ψήφισμα που εξέδωσαν.
Συγκέντρωση πολιτών στη πλατεία Ληξουρίου
Πολιτική
21/02/2014 | 10:42

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα, κάτοικοι του Ληξουρίου και της πρώην επαρχίας Πάλλης, αφού συγκεντρωθήκαμε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στις 20/2/2014, διαδηλώνουμε τις ομόφωνες αποφάσεις μας και τα αιτήματά μας:
Α) Η Κεφαλονιά μπορεί να προοδεύσει, μόνο με Ληξούρι αυτοδιοίκητο. Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη επέφερε ισοπέδωση, η οποία φάνηκε στην πράξη με την δυσμενή περίσταση των πρόσφατων σεισμών. Απαιτούμε την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου, χωρίς περαιτέρω αναβολές και προσχήματα.
Β) Ως πρώτη και άμεση ανάγκη για την επανασύσταση του Δήμου μας, καλούμε όλους να αντιληφθούν ότι την διεκδίκηση των αποζημιώσεων μετά τους σεισμούς και τον σχεδιασμό της ανάπλασης του Ληξουριού και των χωριών του, μόνο εντόπιες αρχές και εκπρόσωποι μπορούν να συντονίσουν αποτελεσματικά.
Απαιτούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο να αντιληφθεί ότι η επανασύσταση του Δήμου μας είναι η μόνη πραγματιστική και τελέσφορη πολτική και με κάθε μέσο θα την διεκδικήσουμε.
sugentrwsh_fikou2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia