Τι ζήτησαν, παρουσία της Αλέκας Παραρήγα, για το Ληξούρι, τα δύο γηροκομεία, για τη νέα σχολική χρονιά κ.α.
Στο Χρυσοχοΐδη αντιπροσωπεία της κ.ο. του ΚΚΕ για το σεισμόπληκτο Ληξούρι
Πολιτική
17/07/2014 | 17:08

Μετά από αίτημα της ΚΟ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος, η οποία αποτελούνταν από την Αλέκα Παπαρήγα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον Νίκο Καραθανασόπουλο, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη και αρμοδίους συνεργάτες του. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία αποκατάστασης των καταστροφών από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την πορεία εκτέλεσης των έργων αποκατάστασης, τις προτεραιότητες και το χρονοδιάγραμμα.
Στην παρέμβασή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν, ανάμεσα στα άλλα, τη σημαντική καθυστέρηση που παρουσιάζεται στον έλεγχο των φακέλων για την αποκατάσταση των κατοικιών και την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των στεγαστικών αναγκών με προσωρινές κατασκευές όσων οικογενειών είναι άστεγες.
Έθεσαν ως προτεραιότητα την κατασκευή από το δημόσιο νέων εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι και την αποκατάσταση των δύο γηροκομείων στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι.
Επίσης ζήτησαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσει χωρίς σοβαρά προβλήματα η νέα σχολική χρονιά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς για το Μουσείο στο Ληξούρι, για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, αλλά και τις εκκλησίες και τα νεκροταφεία που υπέστησαν ζημιές, καθώς επίσης και για τις υποδομές, ιδιαίτερα του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Τέλος και με αφορμή το σεισμό στην Κεφαλονιά επανέφεραν το αίτημα για την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων αλλά και των ιδιωτικών με προτεραιότητα στους χώρους συνάθροισης κοινού.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη του τις επισημάνσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

synanthsh-paparhga-me-xrysoxoidh-1(1)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer