Έχει φιλοξενήσει διάσημες προσωπικότητες όπως τον Τζον Φ. Κέννεντυ, τον Ουίστον Τσώρτσιλ, τον Φρανκ Σινάτρα, την Μέρλιν Μονρόε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον κ.ά.
Στο “σφυρί” η θαλαμηγός “Χριστίνα” του Ωνάση
Κοινωνία
04/07/2013 | 11:29

Σε πλειστηριασμό βγάζουν για 25 εκατ. οι κληρονόμοι του εφοπλιστή Τζον Πωλ Παπανικολάου το υπερπολυτελές γιοτ «Χριστίνα» που στο παρελθόν ανήκε στον  Αριστοτέλη Ωνάση.

Το σκάφος έχει τεθεί υπό πώληση μέσω του Edmiston, πρακτορείο ειδικό στα θέματα των θαλαμηγών. «Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είδε το σκάφος «Χριστίνα Ο» ως ένα ισχυρό σύμβολο της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας. Ήταν πραγματικά η τελευταία λέξη στην πολυτέλεια της εποχής και πολλές προσωπικότητες προσελκύονταν από όσα προσέφερε, όχι μόνο στον τομέα των ανέσεων αλλά και στον τομέα της προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου Νίκολας Έντιμστον.

Ο ίδιος πιστεύει ότι «υπάρχουν τουλάχιστον 10 άνθρωποι αυτή τη στιγμή στον κόσμο που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για την αγορά αυτού του σκάφους».

Όταν ο Ωνάσης πέθανε το 1975 άφησε το γιοτ στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά.

Το 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζον Πωλ Παπανικολάου, φίλος της οικογένειας Ωνάση. Επανέφερε το αρχικό όνομα (για την ακρίβεια προσέθεσε κι ένα όμικρον: «Χριστίνα Ο») και ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, πληρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια. Από το 2005 μέχρι σήμερα η «Χριστίνα Ο» είναι διαθέσιμη για ναύλωση, με τιμή γύρω στις 450.000 ευρώ την εβδομάδα. Ο Παπανικολάου πέθανε το 2010 στην Αθήνα και τώρα οι κληρονόμοι του βγάζουν το σκάφος σε πλειστηριασμό.

Το υπερπολυτελές σκάφος φιλοξένησε διάσημες προσωπικότητες όπως τον Τζον Φ. Κέννεντυ, τον Ουίστον Τσώρτσιλ, τον Φρανκ Σινάτρα, την Μέρλιν Μονρόε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Τζον Γουέιν. Το 1956 μάλιστα, το πριγκιπικό ζεύγος Ρενιέ του Μονακό έκανε την δεξίωση του γάμου του στην «Χριστίνα».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer