Σοκάρουν οι δύο νέες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.
Στο «Πρώτο Θέμα» το ακινητοποιημένο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σάμης
Κοινωνία
30/03/2017 | 08:15

Ασθενοφόρα χωρίς καύσιμα και νοσοκομεία χωρίς φύλαξη: οι δύο νέες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναδεικνύουν δύο μελανές εικόνες του ΕΣΥ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις συνθήκες νοσηλείας των πολιτών αλλά και εργασίας των επαγγελματιών υγείας.

Ακινητοποιημένο παραμένει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας στη Σάμη Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εκτός εάν πληρώσει για τα καύσιμα του οχήματος ο…διευθυντής ιατρός του Κέντρου.

Το Κέντρο Υγείας Σάμης διαθέτει ένα ασθενοφόρο, αλλά όχι και σύμβαση με πρατήριο καυσίμων καθώς ο πρατηριούχος καυσίμων της περιοχής κατήγγειλε τη σύμβαση. Ο πρατηριούχος βρέθηκε και υπόγραψε στις 10/3/2017, πλην όμως η διοίκηση της 6η ΥΠΕ δεν την έχει εγκρίνει.

«Πάνω από ένα μήνα το ασθενοφόρο δεν έχει βενζίνη. Για τα ασθενοφόρα του Σταθμού ΕΚΑΒ του Αργοστολίου υπάρχει εν ισχύ σύμβαση με πρατήριο βενζίνης. Αρνούνται όμως να βάλουν βενζίνη στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, με την δικαιολογία ότι δεν είναι του ΕΚΑΒ» περιγράφει το αλαλούμ που επικρατεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο οποίος παραδέχθηκε την κακή κατάσταση των ασθενοφόρων της 3ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας καθώς και την παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Στο χρονικό διάστημα που το ασθενοφόρο είναι ακινητοποιημένο το Κέντρο Υγείας κλήθηκε να διαχειριστεί τρία περιστατικά, που έχρηζαν άμεσης διακομιδής: μια γυναίκα που είχε λάβει μεγάλη δόση φαρμάκων, άλλος χρόνιος ασθενής με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (ο οποίος δυστυχώς κατέληξε) και τρίτος ασθενής με σοβαρή εγκεφαλική πάθηση. Και στις τρεις περιπτώσεις το ασθενοφόρο κινήθηκε κι έκανε τις διακομιδές επειδή πλήρωσε το ποσό των καυσίμων στο πρατήριο ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σάμης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer