Δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους, των αιγιαλών και παραλιών
Στους Δήμους παραχωρούνται για 5 χρόνια οι παραλίες
Κοινωνία
10/10/2016 | 18:03

Την ικανοποίησή τους για τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους, των αιγιαλών και παραλιών, εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Πόκκιας.

Ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μετά την σημερινή του συνάντηση με τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, έκανε δεκτό το αίτημα – πρόταση που είχε υποβληθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις, περί παραχώρησης των παραλιών για χρήση και εκμετάλλευση στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, για διάστημα πενταετίας, όσο δηλαδή και η διάρκεια της δημοτικής θητείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το αίτημα έχει πάρει ήδη το δρόμο της νομικής επεξεργασίας.

Οπως ανέφεραν τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και συναρτάται άμεσα με τον τουρισμό και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, επισημαίνουν οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι η πολυετής παραχώρηση των αιγιαλών και παραλιών, θα διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο τοπίο, τόσο για τους Δήμους, όσο και για του επιχειρηματίες, που μέχρι σήμερα είναι όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η εκάστοτε ετήσια ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, θα αποφεύγονται καταστάσεις που πλήττουν τον τουρισμό, με την έγκαιρη προετοιμασία των παραλιών, στο ξεκίνημα κάθε τουριστικής περιόδου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer