Στην οποία κατηγορούμενοι είναι μεταξύ άλλων μέλη της οικογένειας του βουλευτή
Στις 20 Μαΐου συνεχίζεται η δίκη για τον οίκο ευγηρίας Γιακουμάτου
Κοινωνία
06/05/2014 | 19:48

Για τις 20 Μαΐου διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης για τον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», στην οποία κατηγορούμενοι είναι μεταξύ άλλων μέλη της οικογένειας του βουλευτή Γερ. Γιακουμάτου.

Αν και η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα να αναβληθεί κρίσσωνες η δίκη, καθώς ακόμη δεν έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου για το γηροκομείο, το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές δεν το έκανε δεκτό, αν και δεν προχώρησε στην εξέταση της υπόθεσης.

«Για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά της χώρας επιχειρείται να δικαστεί υποτιθέμενη φοροδιαφυγή, χωρίς να υπάρχει το σχετικό πόρισμα αλλά μόνο η έκθεση της αστυνομίας. Είναι παράνομο και πρωτάκουστο» υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Μιχ. Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται η σύζυγος του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου και ο αδελφός του Δημήτρης, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», Αναστασία Βαρδουλάκη.

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 όταν στην Οικονομική Αστυνομία έφθασε ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν.

Στον έλεγχο που διεξήχθη βρέθηκαν στην κατοχή της διαχειρίστριας κας Αναστασίας Βαρδουλάκη χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφονταν συναλλαγές και ονόματα πελατών του εν λόγω οίκου ευγηρίας.

Βάση του σημειώματος που βρέθηκε στη Βαρδουλάκη εξετάστηκαν τα 12 από τα 14 άτομα τα οποία αναγράφονταν σε αυτό κι άλλοι 16 που είχαν συνδιαλλαγή με το ίδρυμα την περίοδο από την 1-1-2012 μέχρι και τις 11-3-2013. Από αυτές τις καταθέσεις εμφανίζονται ποινικές παραβάσεις για ανακριβή έκδοση 79 παραστατικών εσόδων ύψους 28.997€.

Πηγή: zougla.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer