Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τάσεις συγκράτησης της τουριστικής κίνησης στα Ιόνια Νησιά
Στην έκθεση «Destinations» στο Λονδίνο συμμετέχει η Περιφέρεια
Τουρισμός
05/02/2012 | 11:30

Στην έκθεση «Destinations»- The Holiday & Travel Show, που άρχισε χθες στο Λονδίνο και θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου, συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η έκθεση είναι επαγγελματικού και καταναλωτικού χαρακτήρα, με το δεύτερο χαρακτηριστικό να υπερτερεί, καθώς είναι πλέον από τις λίγες εκθέσεις που επιτρέπουν την επίσκεψη κοινού με την επισκεψιμότητα να κυμαίνεται περίπου στις 42.000.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπούν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας,  Χρ. Σκούρτης και ο υπάλληλος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΙΝ, . Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

Επίσης, στο περίπτερο της ΠΙΝ, βρίσκεται και ο κ. Νίκος Λούβρος, συνεργάτης της ΠΙΝ στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, είναι οι μόνοι εκπρόσωποι από την Ελλάδα στην έκθεση αυτή.

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας στο Λονδίνο

Κατά την παρουσία του στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου φιλοξενείται και η ΠΙΝ, ο κ. Σκούρτης συναντήθηκε με την κ. Κυριακή Μπουλασίδου, διευθύντρια του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν θέματα τουριστικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος, που αφορούν στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά καταλύματα της Κέρκυρας.

Επίσης συζητήθηκε η προοπτική να οργανωθεί στην Κέρκυρα –φέτος- το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).

Τάσεις συγκράτησης της τουριστικής κίνησης στα Ιόνια Νησιά

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΕΟΤ, φέτος παρατηρούνται τάσεις συγκράτησης της τουριστικής κίνησης προς τα Ιόνια Νησιά, κυρίως, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Όμως υπάρχει η αισιοδοξία ότι όσο θα πλησιάζει η θερινή περίοδος, και εφόσον λήξει η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η τουριστική κίνηση θα είναι τελικά καλύτερη από την προηγούμενη χρονιά.

Συνέδριο Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων στην Κέρκυρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκούρτης είχε συνάντηση με τον κ. Noel Josephides (Ιωσηφίδης), ο οποίος είναι μη εκτελεστικός δ/ντης της ABTA (Σύνδεσμος Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων) και μέλος ΔΣ της AITO (Σύνδεσμος Ανεξαρτήτων Τουριστικών Πρακτόρων).

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης εκδηλώθηκε επίσημα το ενδιαφέρον της ABTA για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της στην Κέρκυρα, γύρω στον Οκτώβριο. Όπως ο κ. Josephides ενημέρωσε τον κ. Σκούρτη στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1500 ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Μεγάλη Βρετανία και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία γι’ αυτό το θέμα.

m.vretania2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer