Στις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγείται η υπόθεση της αγοραπωλησίας μεγάλης έκτασης γύρω από την παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο
Στα δικαστήρια η πώληση έκτασης στην περιοχή του «Ναυαγίου»
30/03/2015 | 15:40

Στις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγείται η υπόθεση της αγοραπωλησίας μεγάλης έκτασης γύρω από την παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

Ύστερα από εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, για το συγκεκριμένο θέμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων και κατοίκων των επίμαχων περιοχών, και όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Διονύσης Γκούσκος, εντός των ημερών θα κατατεθεί αγωγή ακύρωσης του συμβολαίου με σκοπό να ματαιωθεί η πώληση των 15.000 στρεμμάτων στις βορειοδυτικές ακτές της Ζακύνθου.

Την αγωγή συνυπογράφουν η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, ο Δήμος Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Στην πωληθείσα έκταση υπάρχουν, όπως καταγγέλθηκε, δημόσιοι δρόμοι, ιδιωτικές εκτάσεις, γη που ανήκει στην Εκκλησία, μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αναδασωτέες εκτάσεις κ.λπ.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Νιοτόπουλος, ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.