Μία σπάνια συνάντηση πλανητών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του νυχτερινού ουρανού αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σπάνια πλανητική σύγκλιση Δία, Ερμή και Αφροδίτης το Σαββατοκύριακο
Κοινωνία
01/06/2013 | 15:35

Μία σπάνια συνάντηση πλανητών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του νυχτερινού ουρανού αυτό το Σαββατοκύριακο. Η πλανητική σύγκλιση θα παρατηρηθεί μεταξύ του Δία, της Αφροδίτης και του Ερμή, με αποκορύφωμα το διήμερο 26 και 27 Μαΐου.Ηδη οι τρεις πλανήτες πλησιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους στο νυχτερινό ουρανό, ωστόσο το Σαββατοκύριακο οι τροχιές τους θα φτάσουν στο πιο κοντινό σημείο τους. Η τριπλή πλανητική σύγκλιση είναι σπάνιο φαινόμενο και θα παρατηρηθεί ξανά από τη Γη μετά το 2026.
Το φαινόμενο θα είναι ορατό και με γυμνό μάτι στα δυτικά-βορειοδυτικά του νυχτερινού ουρανού. Σύμφωνα με το Space.com, την Παρασκευή 24 Μαϊου, ο Δίας, η Αφροδίτη και ο Ερμής θα φαίνονται από τον γήινο παρατηρητή μέσα σε ένα νοητό κύκλο διαμέτρου πέντε μοιρών, ενώ τις επόμενες μέρες θα πλησιάσουν ακόμα περισσότερο.
Η Αφροδίτη θα συνεχίσει να λάμπει στον βραδινό ουρανό ως «αποσπερίτης», ενώ ο Ερμής, ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, θα εμφανίζεται όλο και ψηλότερα πάνω από την Αφροδίτη, με αποκορύφωμα στις 7 Ιουνίου, και στη συνέχεια σιγά-σιγά θα εξαφανιστεί από τον ορίζοντα.
Η πλανητική σύγκλιση θα είναι καλύτερα ορατή 30 έως 45 λεπτά μετά τη δύση του ήλιου και οι παρατηρητές θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν το φαινόμενο με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer