Στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου "16 χρόνια αισθητικές υποθήκες" πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα.
Σημαντικά δρώμενα στη Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου
Πολιτισμός
18/09/2016 | 13:42

Στα πλαίσια της εικαστικής έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου “16 χρόνια αισθητικές υποθήκες” πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και έλαβαν άριστες κριτικές δύο σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι.
Στον εκθεσιακό χώρο εγκαινιάστηκε έκθεση-αφιέρωμα με ανέκθετα έργα-ζωγραφικά και χαρακτικά- της ζωγράφου Ιφιγένειας Λαγάνα (1915-2004), που είναι γνωστή για τις θαυμάσιες ακουαρέλες της του 1925-39. Επίσης εκτέθηκαν κούκλες- γλυπτικές κατασκευές του Τάκη Λουκάτου.
Στη “Μωβ Σκηνή” του Κήπου, ο ηθοποιός, χορευτής και εικαστικός Τάκης Λουκάτος έκανε θεατρικο-εικαστική performance βασισμένη στον μονόλογο του ιδιοφυούς Γάλλου δραματουργού, ποιητή, σκηνοθέτη και εικαστικού Ζαν Κοκτώ (1889-1963) με τίτλο “Je l’ ai perdu”- “Την έχασα”, γνωστό στην Ελληνική σκηνή με τον τίτλο “Το Πανηγύρι”. Το εντυπωσιακό σκηνικό-εικαστικό περιβάλλον απάρτιζαν Θεατρικές κούκλες του Τάκη Λουκάτου και η υποβλητική μουσική ήταν τουνέου συνθέτη Δημήτρη Θεοδοσίου. Η αέρινη και ποιητική ερμηνεία του πολυτάλαντου Τάκη Λουκάτου συγκίνησε τους πολλούς θεατές, ντόπιους και ξένους, που παρέστησαν στην μοναδικής αισθητικής παράσταση κάτω από το φως της Πανσελήνου του Σεπτέμβρη.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 24 ΣΕΠΤ. 2016.
τηλ: 26710 28501, 6944621286

euagelatos euagelatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer