Όποιος δήμος μπορεί να συντονίσει τις τεχνικές του υπηρεσίες και να υπάρξουν ώριμες μελέτες μπορεί να τύχει άμεσης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε τροχιά υποανάπτυξης η Αγαπημένη Λειβαθώς
Πολιτική
13/05/2014 | 22:42

Με την οικονομική κρίση και τη μείωση των πόρων σε όλους τους τομείς δεν υπάρχει πλέον πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όποιος δήμος μπορεί να συντονίσει τις τεχνικές του υπηρεσίες και να υπάρξουν ώριμες μελέτες μπορεί να τύχει άμεσης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ζωή του κάθε πολίτη επηρεάζεται καθημερινά θετικά ή αρνητικά από τη λειτουργία του δήμου όσον αφορά την καθαριότητα, τα σχολικά κτήρια, τους κοινόχρηστους χώρους, την κοινωνική πρόνοια, την ύδρευση, τον εξωτερικό φωτισμό κ.λπ., δηλαδή ο δήμος αντικαθιστά το κράτος όπου υπάρχει κρατική ανυπαρξία. Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των πολιτών και στις ανάγκες των καιρών και ο Δήμος Κεφαλονιάς εξακολουθεί να είναι μια ανοχύρωτη νήσος.
ΛΕΙΒΑΘΩΣ Η Λειβαθώς βρίσκεται σε δυσμενή αναπτυξιακή και οικονομική τροχιά. Ο Δήμος υπερχρεώθηκε και δε δημιουργήθηκε κανένα έργο υποδομής. Το έργο της Λουρδάς, η ανάπλαση της παραλίας, παρέμεινε ατελείωτο χωρίς μελέτες πρασίνου, ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμό με αποτέλεσμα την απώθηση των τουριστών.
ΥΔΡΕΥΣΗ Στην ύδρευση υπάρχουν χωριά που μετά από τόσα χρόνια ανάπτυξης οι σωλήνες παραμένουν από τον καρκινογόνο αμίαντο όπως οι Τοπικές Κοινότητες Σπαρτιών, Κεραμειών, Λακήθρας και Πεσσάδας. Η κοινοτική νομοθεσία έχει κατατάξει τον αμίαντο στην κατηγορία των επικίνδυνων υλικών και απαιτεί την άμεση αντικατάστασή του. Η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για την υγεία των πολιτών ενώ τα ευρωπαϊκά κονδύλια παραμένουν αδιάθετα.
ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών Αγίας Πελαγίας που κατασκεύασε η Νομαρχία και παραχωρήθηκε στο Δήμο έχει εγκαταλειφθεί.
ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΠΑΡΤΙΩΝ Το αλιευτικό καταφύγιο Σπαρτιών δεν προχώρησε διότι ο Δήμος Λειβαθούς δεν πλήρωσε 10000 ευρώ στο ΕΛΚΕΘΕ για σύνταξη μελέτης.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει 35 αντλιοστάσια λυμάτων που θα μεταφέρουν τα λύματα από όλα τα χωριά της κάτω Λειβαθούς στου Καρούζα Μουσάτων στη θέση Ντροϊνια και το χειρότερο η εκβολή θα γίνεται χιλιόμετρα μακριά με αγωγούς στην παραλία Παραδείσι της Ι.Μ. Σισίων με τεράστιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που θα μεταφερθεί στον πολίτη ως τέλος αποχέτευσης στους λογαριασμούς νερού. Χρειάζεται τροποποίηση μελέτης και οικονομική βιωσιμότητα βιολογικού με τη δημιουργία δύο μικρών βιολογικών προς αποφυγή των τεραστίων υψομετρικών διαφορών της περιοχής.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΛΑΧΑΤΩΝ Λάθος χειρισμοί και μελετητικές αστοχίες είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της παλιάς πλατείας και του φωτισμού της και τη δημιουργία ενός σκοτεινού εργοταξίου στο κέντρο του χωριού. Χάθηκε η αρχική πίστωση των 200000 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος που είχε δοθεί επί Βουλευτή Παρίση.
ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ Μια μαγευτική έκταση 78 στρεμμάτων πού είχε απαλλοτριωθεί από τον ΕΟΤ επί δικτατορίας συν 4 στρέμματα στον Άγιο Θωμά Καραβάδου παραμένουν ανεκμετάλλευτα με κίνδυνο, λόγω οικονομικών δυσκολιών της χώρας, να πουληθούν προς ανεύρεση πόρων από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο παλαιός Δήμος και η διάδοχη κατάσταση με το Δήμο Κεφαλονιάς δεν πραγματοποίησε καμιά εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη αξιοποίησης ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την παραχώρηση της έκτασης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και σήμερα εξαιτίας αυτών των λαθών κινδυνεύει να πουληθεί. Και διερωτώμαι γιατί ο τέως Δήμος Αργοστολίου διεκδίκησε και του παραχωρήθηκε η έκταση και το παλαιό ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, ενώ το Τραπεζάκι παραμένει σε εκκρεμότητα; Μήπως φταίνε οι χειρισμοί και όχι οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας;
ΗΛΙΑΣ ΜΙΝΕΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer