Ρόλο συνδιοργανωτή φορέα θα έχει η Ε.Γ.Ο. στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους της Κεφαλονιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου
Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία φέτος το Φεστιβάλ Γυμναστικής Κεφαλονιάς
Αθλητισμός
07/05/2014 | 21:50

Ρόλο συνδιοργανωτή φορέα θα έχει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ) στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους της Κεφαλονιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου. Το Φεστιβάλ της Κεφαλονιάς συμπληρώνει 26 χρόνια επιτυχημένης πορείας, αλλά φέτος έχει την ιδιαιτερότητα ότι διεξάγεται στον απόηχο των καταστροφικών σεισμών, που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στο νησί του Ιονίου.

Για τον παραπάνω λόγο, η Ε.Γ.Ο. αποφάσισε -ειδικά για φέτος- να ενισχύσει τη διοργάνωση της Κεφαλονιάς με την στήριξή της και να μην τελέσει την αυτόνομη διοργάνωση γυμναστικής για όλους, «EGOGYM», την οποία είχε λανσάρει τον περασμένο Ιούνιο με ξεχωριστή επιτυχία.

«Ο σεισμός στην Κεφαλονιά μας οδήγησε στην απόφαση να ενισχύσουμε το Φεστιβάλ του νησιού, θέτοντάς το υπό την αιγίδα μας και προχωρώντας σε συνδιοργάνωση, ειδικά για φέτος, από κοινού με τον Α.Γ.Σ. Επτανήσων. Κατά συνέπεια, αφήσαμε για του χρόνου το επόμενο Φεστιβάλ γυμναστικής για όλους της Ε.Γ.Ο., το «EGOGYM», το οποίο είχαμε εγκαινιάσει πέρσι με επιτυχία. Φέτος στηρίζουμε την Κεφαλονιά και κοινοποιήσαμε την απόφασή μας στους διεθνείς φορείς του αθλήματος, FIG και UEG, ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη επισημότητα στη διοργάνωση», εξήγησε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Μη Ολυμπιακών Αθλημάτων της Ε.Γ.Ο., Νίκος Αδαμόπουλος.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους της Κεφαλονιάς δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ούτε αγωνιστικός χαρακτήρας, αφού όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύονται. Κάθε τμήμα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 10 αθλούμενους και κάθε πρόγραμμα διαρκεί το πολύ έως 5 λεπτά, με ελεύθερη μουσική επιλογή. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ ανά άτομο (αθλούμενοι / προπονητές). Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι τρεις:

– 1η εκδήλωση: Kεντρική Πλατεία Ληξουρίου (Παρασκευή 27/6/2014)

– 2η εκδήλωση: Στάδιο Κουρκουμελάτων (Σάββατο 28/6/2014)

– Κεντρική εκδήλωση: Κλειστό Γυμναστήριο «Αντ. Τρίτσης» Αργοστόλι (Κυριακή 29/6/2014)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer