Σε πλήρη λειτουργία ο Κρατικός Μηχανισμός. Η Κεφαλονιά άντεξε…
Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Πολιτική
27/01/2014 | 10:25

Το πρώτο δύσκολο βράδυ πέρασε για τους κατοίκους του νησιού μας. Οι περισσότεροι, παρά το κρύο, διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητα ενώ άλλοι κοιμήθηκαν σε δημόσιους χώρους (βλέπε γήπεδο Αγ. Αντωνίου Ληξούρι). Με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίζονται κυρίως προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής. Στο Ληξούρι έφθασε χθες αργά το βράδυ ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης μαζί με τον Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και είχαν μια πρώτη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης. Τον υπουργό συνόδευαν κλιμάκιο της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καθώς και ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός που είχε εστιακό βάθος 12 χλμ. και επίκεντρο 6 χλμ. βορειοανατολικά του Αργοστολίου, είχε δώσει μέχρι τις 9 χθες το βράδυ 16 μετασεισμούς άνω των 3,5 ρίχτερ. «Το ρήγμα του Ιονίου είναι γνωστό και δίνει γενικά μεγάλους σεισμούς.

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Χθες αργά το βράδυ έγινε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο παρουσία του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του Περιφερειάρχη Σπυρίδων Σπύρου, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, του Προέδρου του ΤΕΕ Σταύρου Τραυλού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να συντονιστούν οι κινήσεις του κρατικού μηχανισμού. Όπως τόνισε ο υπουργό «είμαστε εδώ ώστε το συντομότερο η περιοχή να βρει ξανά τους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Εξάλλου εκδόθηκε ανακοίνωση πριν από λίγο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας – Ιθάκης και συγκεκριμένα ο Δήμος Κεφαλληνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση που προκλήθηκε από το χθεσινό σεισμό.
Ο συντονισμός των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ανατίθεται στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο

Χθες από την Κυλλήνη με το τελευταίο δρομολόγιο του «Νήσος Κεφαλονιά» κατέφθασαν στο νησί μας 30 αστυνομικοί με περιπολικά προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις, κλιμάκια μηχανικών, ειδικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ με διασωστικό όχημα, δύο πυροσβεστικά οχήματα καθώς και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.
Σήμερα, ύστερα από απόφαση της περιφέρειας Ιονίων Νήσων κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία, τα ΤΕΙ καθώς και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Κεφαλονιά, προκειμένου να γίνει κτιριακός έλεγχος.

Από τη χθεσινοβράδινη σύσκεψη στο Δημαρχείο. Διακρίνονται οι Μιχελάκης, Σπύρου, Παρίσης και Λέκκας.

Από τη χθεσινοβράδινη σύσκεψη στο Δημαρχείο. Διακρίνονται οι Μιχελάκης, Σπύρου, Παρίσης και Λέκκας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia